“Kimyasal silahları Türkiye ve Arabistan verdi”



Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zaabi, kimyasal silahlar konusunda Türkiye, Arabistan ve Batı’yı suçladı, “silahlı teröristlerin Türkiye, Arabistan ve Batı'nın desteği ile Suriye'de kimyasal silahla saldırı gerçekleştirdiklerini” söyledi. Suriyeli bir komutan da, saldırı halinde İsrail vuracaklarını açıkladı.

ŞAM- France 24 kanalına mülakat veren Zaabi, “Suriye ordusu ne geçmişte ve ne de şimdi asla bu tür silahları kullandığını, böyle bir olay yaşandıysa bile bunun tek sorumlusu silahlı teröristlerin olduğunu” ifade etti.
Ülkedeki kimyasal silahlar konusunda bilgi veren Zaabi, “kimyasal silahları da Türkiye, Arabistan ve bir kaç Batılı devletin Suriye'ye göndererek silahlı teröristlere ulaştırdığı” söyledi..
“Söz konusu ülkeleri temelsiz suçlamadıklarını ve sadece başta Amerika olmak üzere bu ülkelerin yayınladıkları bildirilerden hareketle bunu söylediğini” ifade eden Suriyeli Bakan, “Guta Şarkiye bölgesinde böyle bir saldırı gerçekleşip gerçekleşmediği sorusuna ise bu bölgenin silahlı teröristlerin kontrolü altında olduğunu, bu yüzden bölgede araştırma yapamadıklarını” belirtti.
“SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”
Öte yandan Suriye Başbakanı Vail Halaki de kısa açıklamasında, “Müdahale olursa, saldırganlara sürprizlerimiz olacak” dedi.
“SURİYE'YE SALDIRI, TEL AVİV’İN TARİHTEN SİLİNMESİYLE SONUÇLANIR”
Öte yandan Fars Haber Ajansı'na konuşan Suriyeli üst düzey bir komutanı, “Suriye'ye saldırıldığı takdirde Tel Aviv’i yerle bir edecekleri” uyarısında bulundu.
Suriyeli komutan, ordusunun her türlü muhtemel saldırıya karşı teyakkuzda olduğunu belirtti.
Saldırının sınırlı olacağını düşündüklerini belirten Suriyeli komutan, “Suriye'ye saldırmanın, korsan İsrail'in mahvına davetiye çıkarma anlamına geldiğini” ifade etti.
“Amerika ve müttefiklerine karşı ülke savunmasının her Suriyeli vatandaş için bir şeref olduğunu” belirtenkomutan,
“ülkesine saldırıldığı takdirde Suriye'nin komşularının da savaşa bulaşmak zorunda kalacağını, bunun da bizzat İsrail ve ABD tarafında yıllardır korkuyla beklenen 'Kıyamet Senaryosu'na dönüşmesinin kaçınılmazlığı olduğunu” vurguladı.
Komutan, ülkesinin dört beş füzeyle, bir kaç gün bombardımanla yıkılacak bir ülke olmadığını, bunu deneyenlerin de, onlara yardım edenlerin de, ummadıkları ağır bedeller ödemeye hazır olmaları gerektiğini kaydetti.
FHKC-GK: SURİYE'NIN YANINDA SAVAŞACAĞIZ
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık Basın Sorumlusu Enver Reca, “Suriye'ye karşı gerçekleşebilecek askeri saldırı,  bize karşı da yapılmış kabul edilecektir. Çünkü biz uzun süredir Suriye ile siyasi olarak ve İsrail'e karşı Mukavemet ittifakı içindeyiz. Dolayısı ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi savaş durumunda Suriye'nin yanında savaşacaktır'' dedi.
Enver Reca, “Bu savaştan kaçacak her tarafın hain ve saldırganların suç ortağı olacağını” da söylerken, Amerika ve Batı'nın Suriye'ye saldırması halinde ''Bu saldırıya ortak olacak her cephenin bölgedeki çıkarları, meşru hedef olacaktır'' uyarısında bulundu.
Enver Reca, Amerika ve Batı'nın Suriye'ye saldırı tehditlerinin, kimyasal silah saldırısı uydurması ile tırmanışa geçtiğini söyledi.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.