Erdoğan’dan Doğan Holding’e: Kovulacak gazeteciler


Gazeteciler Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan için ‘vicdanı olmayan tipler’ diyen Erdoğan, Doğan Holding’e bir liste verdi. Başbakan, listede ‘vicdansız’ diye çizdiği isimlerin kovulmasını istedi
TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı “Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza” başlıklı törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirmesi üzerinden iktidarlarına eleştiri yöneltilmesine tepki gösterdi. Maden şirketinin patronunun AKP’li olduğu iddiasını reddeden Erdoğan, “İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisiyle görüşmüş değilim. Tanımam bilmem” dedi. Halkın sorunlarını görmezden gelip devlet olanaklarını farklı amaçlarla kullandıkları yönündeki eleştirilere de cevap veren Erdoğan, “Biz Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle Soma’ya da ulaştık ve oradaki yaraları sardık, sarıyoruz, saracağız. Ama Somali’ye de ulaşacak güçte bir devletiz artık” diye konuştu.
371 dedi, sonra düzeltti...
Erdoğan, Soma’da yaşamını yitiren işçi sayısını söylerken de yanlışlık yaptı.
“Şimdi de biz Soma’da 371 kardeşimizin ailelerini mağdur etmemek için her türlü tedbiri aldık” diyen Erdoğan, daha sonra bu ifadesini “Galiba az önce bir dil sürçmesi oldu; 371 değil 301 olacak” şeklinde düzeltti.
‘Ya kovarsın...’
Erdoğan, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan için işten atma çağrısında bulundu. Erdoğan, “Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, ‘Onlar buna müstahaktır’ diyecek kadar seviye kaybından mahrum olanlardır. Bakıyorsunuz, bir diğeri de, o da kalkıyor, maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor. ‘Ne gazidir, ne şehittir ...dir, niyazidir’ diyenleri yanlarında barındıranlar onlar da aynı şeyi düşünüyorlar.
Şimdi ben soruyorum: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar? Diyorum ki sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun, eğer bunları hâlâ kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun” ifadelerini kullandı.
Özdil ve Aldoğan ne demişti?
Yılmaz Özdil’in Soma’daki maden cinayetiyle ilgili söylediği ve Erdoğan’ın tepki gösterdiği ifadeler şöyle: “Meclis’te bir tartışma yaşanmıştı. Bu Soma işçilerinin, maden ocağında çalışma yerine baretleriyle birlikte AKP mitinglerine katılmalarıyla ilgili olarak. O zaman Çalışma Bakanı, cevap vermişti ‘Ne var yani bir maden sahibi, herhangi bir partiyi sevmesi yasak mı?’ demişti. Dolayısıyla burada ben Başbakan’a katılıyorum. Yani bu olan biten gayet, normaldir hatta müstahaktır bile denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur. Bana göre hepimizi daha büyük facialarda beklemektedir.”
Ayrıca, Yazgülü Aldoğan, Twitter hesabından yazdığı “Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi. Kâr yoluna gitti niyazi” sözleri sebebiyle hedef alınmıştı.

 

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.