42. yılında Deniz'ler anılıy




İdam edilişlerinin 42. yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan mezarları başında anılıyor.
(soL - Haber Merkezi) 12 Mart darbesinden sonra idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, aramızdan ayrılışlarının 42. yılında Ankara'daki mezarları başında anılıyor.
Ankara Karşıyaka mezarlığındaki anma programı için sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda insan bir araya geldi. Özellikle gençlerin ve lise öğrencilerinin ağırlık taşıdığı topluluk, mezarlık içerisinde hazırlanan programın ardından Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in mezarlarını ziyaret etti.
Liseli Meclisleri: Bu daha başlangıç
Liseli Meclisleri de Deniz'leri mezarı başında anıyor. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Deniz'ler Haziran'da yitirdiklerimizle birlikte anılırken, Haziran direnişinin verdiği umutla özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin sürdüğü dile getirildi.
image_2.jpg
image_3.jpg
































image_2_0.jpg

 http://haber.sol.org.tr/soldakiler/42-yilinda-denizler-aniliyor-haberi-92005

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.