Gerginliği ‘ortak aday’ korkusundan



Partisinin Afyon kampında konuşan Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu’nun konuşma hakkı olmağını iddia etti. ‘Nezaketsizlik’ suçlaması yapan Erdoğan, muhalefetin ‘ortak aday’ çıkışlarından rahatsız olduğunu belli etti
Başbakan Erdoğan AKP’nin Afyon kampının son gününde konuştu. Dün yine gergin olan Erdoğan’ın, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı konusunda “ortak aday” çıkarma önerilerini eleştirirken daha da sinirlendiği gözlendi.
‘Şimdi çatı kurmaya çalışıyorlar’
Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, partileri içinde mutlaka fitne çıkartmak isteyenler olacağını kaydeden Erdoğan, bunlara karşı şerbetli olduklarını öne sürdü. Muhalefetin “ortak aday” sinyali vermesinden rahatsızlığını açıkça dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi birileri de çıkmış ‘Çatı aday bulacağız’ diyor. 30 Mart’ta milletin estirdiği rüzgar bunların çatılarını uçurdu. Şimdi bunların üstünde çatı falan yok. Şimdi yeni çatı kurmaya çalışıyorlar. CHP Genel Müdürü ne diyor, ‘Adayımız MHP’nin desteğini alacak, aynı zamanda Kürtlerin desteğini alacak, aynı zamanda sosyalistlerin desteğini alacak’ diyor. E, haliyle hem ulusalcı olacak, hem milliyetçi, hem kapitalist, hem sosyalist, hem kucaklayıcı, hem de faşist olacak. Gerektiğinde bozkurt işareti yapacak, gerektiğinde zafer işareti yapacak.”
Feyzioğlu’nun konuşma hakkı yok
Konuşmasında Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Feyzioğlu ile yaptığı tartışmaya da değinen Erdoğan, yine kendini savundu. TBB Başkanı Feyzioğlu’nun konuşmasını eleştiren Başbakan, Feyzioğlu’nun orada konuşma hakkının olmadığını iddia etti ve şöyle devam etti: “Orada konuşma hakkı, yetkisi olmayan, araştırmasını da yaptırdım. Ne içtüzüğünde ne de tüzüğünde. Bu gelenek olduğu için bunları da savunma makamı olarak kabul ettikleri için söz verirlermiş. Sen misafir olarak geliyorsun, konuşma hakkın yok. Çıkıyorsun orada zehir zemberek bir konuşma yapıyorsun. İnsanda en başta bir nezaket olur”
Berkin’e ‘terörist’ dedi
Haziran şehidi Berkin Elvanı da töröristlikle itham eden Erdoğan “Bu beyefendi Danıştay kürsüsünden yakın zamanda gösterilerde hayatını kaybedenlerin isimlerini sayıyor. İstanbul’da yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan. Yüzündeki maskesi, sapanı, cebinde patlayıcılar. Ama kalkıyor bakıyorsun, malum medya ekmek almaya giderken... Maskeyle mi gidilir, patlayıcılarla mı gidilir? Her şey ortada. Burakcan’dan niye bahsetmiyorsun? Çünkü o teröre kılıf bulmamıştı, o evinin kapısının önünde, gelen kalabalıkların gelişinde kurban olmuştu” dedi.
Turan Feyzioğlu’na dil uzattı
Erdoğan daha da ileri giderek Turan Feyzioğlu’yla ilgili suçlayıcı ifadelerde bulundu ve şöyle dedi: “Burada şimdi bir şey söyleyeceğim. Bir çok arkadaşım belki bilmiyor. Bütün bu acıları çektiren kim biliyor musunuz? Bu idam kararlarını veren kim? Bu konuşanın dede-babası da bu imzayı atanların içinde. O üç tane idamla ilgili Turan Feyzioğlu’nun da orada ismi var. O zaman ki heyetin içinde o da var. Sen önce bunun hesabını ver ya.”
Erdoğan: onlara Ev bulmak zorunda değiliz
Başbakan ayrıca Feyzioğlu’nun gündeme getirdiği konteynırda kalan depremzedelerin istismar edildiğini ileri sürdü ve kiracılara ev bulma mecburiyetlerinin olmadığını belirtti. Erdoğan “Şimdi bir konteynır kent istismarıdır gidiyor. Şu anda sadece 67 aile kalıyor. Bunlar da hak sahibi olan afetzedeler değil. Bizler orada hak sahibi olanlara yaptığımız konutlardan verirken, artakalan konutlardan da kiracı olanlara kura çekmek suretiyle verdik. Kiracı kiracıdır. Ama bir kısmına verebildik. Eğer diğer kiracılar da almak istiyorsa, ya kiracı olarak yerleşecek ya da Toplu konut idaresi olarak, illa konut almak istiyorsa konuta girer alır. Kiracı olana bizim al sana da ev deme mecburiyetimiz yok. Artık konteynır kentler kaldırılıyor. Fakat 67 aile buraları boşaltmak istemiyor.” diye konuştu.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/40296-gerginligi-ortak-aday-korkusundan.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.