Siyasetçiler Çağlayan için ‘Yüce Divan’ dedi


Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına konu olan işadamı Reza Zarrab’ın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a rüşvet olarak verdiği 700 bin liralık saatle ilgili Çağlayan’ın savunmasını çökerten “Saat firması yalanladı” manşetimiz ses getirdi. Haberin gazetemizde dün yayınlanmasının ardından hem siyasi çevrelerde hem de sosyal medyada günün konusu oldu. Yüzlerce haber sitesi manşetinde yer verirken CHP’li vekiller de bakanlara Yüce Divan yolunu gösterdi.
Patek Philippe firmasının Cenevre’deki yetkililerinin Aydınlık’a yaptığı açıklamayla, Bakan Çağlayan’ın savunmasında yer alan garanti belgesinde adının yer aldığı ve saatin ilanını gazetede gördüğü iddiası çöktü. Patek Philippe yetkilisi gazetelere ilan vermediklerini ve garanti belgesinde isim yazmadıklarını açıkladı. Aydınlık’a konuşan milletvekilleri Aydınlık’ın haberinden sonra Çağlayan’ın insan içine bile çıkmaması gerektiğini söyledi.
Tebrik ediyorum
Ali Özgündüz (CHP İstanbul Milletvekili): Haberinizle birlikte Zafer Çağlayan’ın hem hırsız hem de yalancı olduğu ortaya çıktı. Daha önce ‘saat alan da veren de şerefsizdir’ diyordu. Çağlayan ‘saati ben aldım, parasını Rezza Zarrap ödedi, daha sonra parasını ben ona ödedim’ diyordu. Şimdi bunun yalan olduğu ortaya çıktı. Sizleri tebrik ediyorum.
Yalancının mumu’
Dilek Akagün Yılmaz (CHP Uşak Milletvekili): Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bütün yolsuzluk iddialarının doğru olduğu o kadar net anlaşılıyor ki... Bu bakanların kesinlikle Yüce Divan’a gitmesini sağlamak lazım.
AKP’nin en iyi işi: Saat heykeli
Kadir Gökmen Öğüt (CHP İstanbul Milletvekili): Sürekli aynı yalanları söylüyorlar. Utanmıyorlar, rahatsız olmuyorlar. Ankara’da Dikmen Kavşağı’na kol saati heykeli yaptılar. AKP döneminin yaptığı en iyi şey oldu. O heykelin önünden geçen herkes Zafer Çağlayan’ı ve saat yalanını hatırlayacak.
Ucu Başbakana dokunacak’
Aytuğ Atıcı (CHP Mersin Milletvekili): Ortada çok ciddi bir pislik ve yolsuzluk iddiası var. Bu olayların üzerine aynı kararlılıkla gideceğiz. Bu 4 bakan Yüce Divan’a kadar gidecek. Onlar gidince ucu Başbakan’a dokunacak. Esas fail o zaman bulunacak. Komisyon kuruldu demeyeceğiz. Bunların uzantılarını, bağlantılarını araştıracağız. İddialar yenilir, yutulur değil.
Patek Philippe’nin de kasedi var’
Gazetemizin “Saat Firması Yalanladı” yazılı manşet haberi sosyal medya da ve bir çok gazetenin internet sitesinde ses getirdi. Hürriyet, Radikal, Birgün, Evrensel, CnnTürk, ODATV ve birçok yayın kuruluşunun internet sitelerinde ilk haber olarak girdi. Sosyal paylaşım sitesinde gün boyu en çok twit atılan 10 konu listesinde yer alan haberimiz için Facebook’ta da çok sayıda paylaşım yapıldı.
Twitter’daki tepkilerden bazıları şöyle:
harunkaranfilci @harunkaranfilci
Zafer’in saatinin 287 dölara çakmasını buldum. Alayım da ortamlarda ortalık karışınca bana verdi diye hava atarım
Faruk Kaya @musmulafaruk
Bakanımızı yalanlayan saat firması Patek Philippe baş harfleri PP ve içeride de 2 p harfi yan yana! Tabii ki PARALEL yapı. Gör bunları medya!
Zaytung Online @zaytungtweet
Başbakan Erdoğan: ‘’Patek Philippe’nin de kasedi var. Zamanı gelince belgeleri kamuoyuyla paylaşacağız...’’
Mürteci Başgan @murtecibasgan
Patek Philippe saat firmasını da bombalar mı bizim zoraki halife? Eyyy Patek sen kim oluyorsun da benim eski bakanımı yalanlıyosun!
Tespitlerin_Efendisi @OreoGfU
Patek Philippe denen 700 binlik saatin üreticisi zafer çağlayan gibi birisini yalanladığına göre yakında tüm Türkiye’de yasaklanır.
Gültekin Avcı @GultekinAvcı
Gözü dönmüş ve sinsi yeni bir suç örgütü. Tarihin en kanlı terör örgütlerinden Patek Philippe saat firması huzurlarınızda :)
Ahmet Seçkinli @DarbeliMatk4p
Bozuk bir Patek Philippe bile günde iki defa doğruyu söyler. Peki ya Zafer Çağlayan?

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.