Askeri kaynaklar Güneydoğu’daki durumu özetledi


Hükümetin ‘açılım’ politikası, askerin elini kolunu bağlamış durumda. PKK’nın son saldırılarına karşılık sadece savunmada kalmak zorunda
Askeri kaynaklar, PKK’nın son dönemlerde Güneydoğu’da hareketlendiğini, buna rağmen operasyon yapılmadığı bilgisini paylaştı. Kaynaklar ‘Bir saldırı olursa kendimizi koruyoruz’ ifadesini kullandı.
Bir yanda da Konferans
Ankara’da Kürt açılımı zirvesi yapılırken, PKK’nın da bölgede hareketlendiği haberleri gelmeye başladı. Aydınlık’ın bilgi aldığı askeri kaynaklar, PKK hareketliliğini doğrularken, güvenlik güçlerinin ise herhangi bir operasyon yapmadığını belirtti. Geçen hafta 13 Mayıs’ta Hakkari Meskan Tepe üs bölgesinde konuşlu bulunan 2’nci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’na bağlı komando timine yönelik PKK saldırısından sonra gözlerin çevrildiği bölgede, PKK hareketliliği olduğu ortaya çıktı. Askeri kaynaklar, bu hareketliliği doğrularken, askerin ise savunmada olduğu bilgisi aktarıldı.
Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, asker sadece kendisini yönelik bir saldırı olursa karşılık veriyor. Ancak sıcak takip, operasyon gibi konularda askerin elleri kolları bağlı.
Uzman Çavuş’un durumu iyi
Meskan Tepe’deki PKK ateşinde yaralanan Uzman Çavuş Vedat Tuğ’un sağlık durumunun iyi olduğu da öğrenilirken, askeri kaynaklar askerin açtığı karşı ateş sonucunda 2 PKK’lının öldürüldüğü, 3 PKK’lının ise yaralandığını söyledi. Kaynaklar “PKK 1 kaybımız var diyor ama telsiz konuşmalarından 2 kayıpları olduğunu öğrendik” dedi.
Ceyhun Bozkurt

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.