Günün 1 Mayıs sorusu Ruşen Çakır'dan geldi!

Ruşen Çakır "Komünizm ölse bile anti-komünizm ölmez" başlıklı yazısında günün 1 Mayıs sorusunu yöneltti...




İNTERNETHABER.COM
1 Mayıs'ın başta Taksim olmak üzere bir çok alanda yasaklanması sonucu ortaya çıkan manzarayı yorumlayan Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır iktidar cephesindeki "sol karşıtlğını" eleştirdi.
MADEM SOL ÖLDÜ BİTTİ 1 MAYIS NEDEN HALA DÜŞMAN?
AK Parti iktidarı ve sağ siyasetin sol hareketin dünyada yaşadığı yenilgi ve gerilemeyi anlatıp durduğunu kaydeden Ruşen Çakır "solun öldüğünü iddia edenler sol düşmanlığından, anti-komünizmden hiç ama hiç vazgeçmediler. Ülkemizde bunu her 1 Mayıs öncesi yaşar hâle geldik." dedi.
Çakır "Komünizm ölse bile anti-komünizm ölmez" başlıklı yazısında şöyle dedi.
SOL ÖLDÜ DİYORLAR AMA SOL DÜŞMANLIĞINI BIRAKMIYORLAR!

Zamanla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sol çok ciddi bir manada geriledi; belirleyici olmaktan çıktığı gibi siyasi hayatın akışına herhangi bir etkide bulunamaz durumlara geldiği oldu. Öyle ki öldüğü bile ilan edildi. Ama ilginçtir, solun öldüğünü iddia edenler sol düşmanlığından, anti-komünizmden hiç ama hiç vazgeçmediler. Ülkemizde bunu her 1 Mayıs öncesi yaşar hâle geldik. "Yasaklamak yasak olacak" sloganıyla iktidara gelen ve yaklaşık 12 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP, yoğun mücadeleler sonucu 1 Mayıs'ı bayram ilan etmek ve Taksim'i kutlamalara açmak zorunda kaldı. Ancak sorunsuz iki kutlamanın ardından Taksim'i kapatarak durduk yere gerilim yarattı, yaratıyor.

 http://www.internethaber.com/gunun-1-mayis-sorusu-rusen-cakirdan-geldi-666889h.htm

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.