118 kişiyi öldüren bombaları Türk Hava Yolları mı taşıdı


Nijerya’nın Jos kentinde meydana gelen iki patlamada en az 118 kişi hayatını kaybetti. Patlamayla ilgili şüpheler İslamcı Boko Haram örgütü üzerinde yoğunlaşıyor
Patlama kentin kalabalık bir alışveriş bölgesinde bulunan bir otobüs terminali ve hastanenin yakınlarında birkaç dakika aralıkla meydana geldi.
Müslüman ve Hristiyanlar arasında ikiye bölünen Jos’ta sık sık iki toplum arasında çatışmalar yaşanıyor. Boko Haram örgütü, son beş yılda onbinlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılar gerçekleştirmişti. Örgüt, geçen ay kaçırdığı 276 kız öğrenciyi hala rehin tutuyor.
O örgütle ilgili önemli bir ayrıntı 17Aralık sonrası ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.
Ortaya çıkan tapelerde Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank ile THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş telefonda konuşuyordu.
THY’den Karakaş Başdanışman Varank’a “Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya’ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek Hıristiyanları mı öldürecek vebal altındayım” diyordu.
Dünya basınında THY'nin Boko Haram'a silah taşıdığı şeklinde haberlere konu olan konuşma nedeniyle CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir THY yetkilisinin kamuoyuna sızdırılan konuşmasında dile getirildiği gibi Boko Haram terör örgütüne ya da Nijerya’daki benzeri silahlı örgütlere yasa dışı yollardan kaçak silah ve mühimmat taşıyan bir devlet mi? Yani Türkiye Cumhuriyeti bugün Nijerya’daki şiddetin neresinde?” diye sormuştu.

 http://www.odatv.com/n.php?n=118-kisiyi-olduren-bombalari-turk-hava-yollari-mi-tasidi--2105141200

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.