Vali’den korkunç IŞiD raporu



Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İçişleri Bakanlığı'na Suriye'deki IŞİD terör örgütüyle ilgili uyarı dolu bir rapor yolladı. IŞİD'in Türkiye'de bombalı eylem hazırlıkları yaptığı belirtilen raporda bu örgütün Türkiye'yi geçiş ve destek noktası olarak kullandığı ayrıntılarıyla anlatıldı. Mücahit olarak adlandırılan militanların Türkiye üzerinden örgüte katıldığı ifade edildi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Türkiye üzerinden Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütüne katılımlar konusunda felaket senaryolarını da içeren bir rapor yazdı. İçişleri Bakanlığı'na gönderilen raporda örgütün Türkiye'yi "kafir" ilan ettiği belirtildi, Türkiye'ye yönelik çok sayıda bombalı saldırı girşimi ayrıntılarıyla anlatıldı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz raporunda, "19 Ocak 2014 günü Kilis İli Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarında iki kadın vücutlarına bomba düzeneği sarılı vaziyette intihar eylemi gerçekleştirecekleri sırada ÖSO tarafından etkisiz hale getirildi. Biri yakalandı, diğeri kaçtı.  5 Şubat 2014 günü IŞİD mensuplarınca ülkemize dönük bomba yüklü araçla eylem yapılacağı ihbarı alındı. 25 Şubat 2014 günü IŞİD mensuplarınca ülkemize yönelik kırmızı renkli Mercedes marka bir araç ile bombalı eylem yapılacağı bilgisi alındı. Sınır tedbirleri artırıldı. Türkiye’ye giremeyen araç 27 Şubat 2014 günü Suriye’nin Sinjan Kasabası’nda kurulu Pazar yerinde patlatıldı." denildi.

Bugün gazetesi'nin haberine göre; raporda dünyanın dört bir tarafından gelen militanların Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yaptığı belirtildi.

"Kendi ülkelerinden havayolu ile seyahat ederek İstanbul ’a geliyorlar. Daha sonra yerel işbirlikçileri ile temas kurmak amacıyla uçakla ve karayolu ile Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep veya Hatay’a geliyorlar. İrtibat kurulan yerel işbirlikçiler sayesinde ülkemize legal olarak giriş yapan bu kişiler 3-5 kişilik gruplar halinde kaçakçılar vasıtasıyla Suriye alanına illegal olarak geçiriliyorlar. Ülkemize gelen bu kişiler kendilerini Suriye’ye geçirecek kişilerle ilişki kurabilmek için onların telefon numarasını önceden biliyor. Türkiye’ye gelir gelmez kendilerine verilen bu irtibat kanalını arıyorlar. WhatsApp, SKYPE gibi sanal ortamlardan da yararlanıyorlar. Bu amaçla dizüstü bilgisayar veya akıllı telefon taşıyorlar. 

 http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/validen-korkunc-isid-raporu-h27254.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.