F tipi polis iddianamesi kabul edildi: Bunlar örgüt tutuklayın



Telekulak iddianamesinde örgüt ve yasadışı dinlemelere dikkat çekildi
Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 9 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan Telekulak iddianamesini kabul etti. Böylece F tipi örgüte yönelik ilk dava resmen açılmış oldu
Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda “Telekulak soruşturması” olarak bilinen ve yasadışı dinleme yapan polislere yönelik hazırlanan iddianameyi kabul etti. İddianamede, belli bir organizasyon içerisinde, bilerek, isteyerek ve sistemli hareket ettikleri belirtilen 9 şüpheli hakkında 31 yıldan 78 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların örgüt faaliyeti içinde olduğuna işaret edilen iddinamenin kabulüyle Cemaat’in F tipi örgütüne yönelik ilk dava resmen açılmış oldu.
Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan’ın yazdığı 41 sayfalık iddianamede, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yasadışı dinleme soruşturması kapsamında Emniyet Müdürü İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin ile Emniyet Amiri Aytaç Akyol, Komiser Fevzi Mert, polis memuru Hasan Serçe, Ahmet Şenal, Ramazan Kasap ve Mehtap Avcu ile emekli polis başmemuru Abdullah Karaca hakkında, iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması (TCK133/1), özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi suçlarından ikişer kez cezalandırılmaları talebi yer aldı.
Delil karartma şüphesiyle yakalama emri çıkarılsın’
Hakkında dava açılan ve aralarında eski Adana Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ve İstihbarat Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin’in de bulunduğu 9 şüphelinin hepsinin Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışması dikkat çekti. İddianamede, şüphelilerin konumları ve görevleri gereği delilleri karartma şüphelerinin devam ettiği ve dosyada güçlü somut deliller olduğu dikkate alınarak şüphelilerin tensiben tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkarılması talep edildi.
Organize hareket ettiler’
Şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiklerine dikkat çekilen iddianamede şu ifadelerle örgüt vurgusu yapıldı: “Şüphelilerin soruşturma aşamalarındaki beyanlarındaki sıralamanın aynı olması ve söz konusu suç içeriği ile ilgili bilmedikleri yönündeki birbirleri ile uyumlu ve ısrarlı şekilde suçla ilgili ayrıntıları gizlemekteki birlikte hareketleri hep birlikte değerlendirildiğinde söz konusu suçları işlemedeki iştirak iradelerinin yoğunluğunu ve tüm şüphelilerin bu suçları işlerken belli bir organizasyon içerisinde, bilerek, isteyerek ve sistemli hareket etmek suretiyle planlı ve önceden öngörülmüş bir iş bölümü çerçevesinde bu suçları işledikleri sonucuna varılmıştır.”
Dinlemeler yasadışı’
İddianamede F tipi örgütün yayın organlarının yasadışı dinlemelerin mahkeme kararlarıyla yapıldığına yönelik sürdürülen propagandayı çürüten ifadeler yer aldı. “Dinlemelerin hâkim kararı ile olması, dinlenen kişilerin sahte isimler ve suç uydurmak suretiyle yapılan taleplerle gerçekleşmesi eylemi suç olmaktan çıkarmamaktadır” denildi.
İddianamede, şu vurgular yer aldı:
* Yasadışı dinleme hiçbir şekilde hiçbir ortamda delil olarak kabul edilmemeli, yasal dinleme de çok istisnai durumlarda başvurulan ve tek başına esas alınmayan bir ceza usül tedbiri olmalıdır.
* Yasadışı dinlemelerin yapılması, özellikle suçu önlemek ve suçu soruşturmakla görevli bir kısım kolluk görevlilerince yapılması sadece o suçun mağdurlarına yönelik zarar doğuran bir eylem değil, toplumun hukuk devletine, idari ve adli sisteme olan güvenini derinden sarsan, zedeleyen, önlenmediği takdirde hukuk sisteminde onulmaz yaralar açabilecek ve tahrip yaratabilecek vahim olaydır.

, , , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.