Zafer Çağlayan sahte faturasıyla tepkilerin odağı oldu



Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Meclis kürsüsünden salladığı 700 bin liralık saat faturasının sahte olduğu ortaya çıkınca, Çağlayan’a yönelik tepkiler arttı. Çağlayan’ın rüşvet almadığına dair tek kelime söylemediğine dikkat çeken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Dört Bakan Reza Zarrab’a bağlı. Eşbaşkan Rıza Zarrab oluyor” dedi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de “Komisyonun soruşturma değil savuşturma komisyonu olduğu anlaşıldı” yorumunda bulundu. “Çağlayan küçük bir örnek” diyen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ihale pazarlıklarını ve ses kayıtlarını hatırlattı. İşte siyasilerin, sahte fatura değerlendirmeleri...
İşin başı Erdoğan’
CHP Milletvekili Veli Ağbaba:”Türkiye hırsız gördü, ama hem arsızı hem hırsızı bu dönem görüyor. Dikkat ederseniz Zafer Çağlayan da diğer bakanlar da rüşvet almadıkları konusunda tek kelime bile etmediler. Komisyondan bir şey çıkacağına inanmıyorum. Her şey göstermelik. ‘Hırsızlık yapmadık’ diyen yok, ama ortada bir hükümet var. Bu işin başı da yine Tayyip Erdoğan’dır. Şunu da söylemek isterim; eşbaşkanlık tartışılıyor. Bunu ilk başaran AKP oldu. Çünkü 4 Bakan Reza Zarrab’a bağlı. Eşbaşbakan da Reza Zarrab oluyor.”
Çırpınıyorlar, aklanamazlar’
MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri:”Zafer Çağlayan’ın hem üslubu hem fiziki durumu, ne kadar perişan olduğunu gösteriyordu. Çağlayan’ın ifadelerinin gerçek dışı, uydurma olduğu anlaşıldı. Bu komisyonun soruşturma değil savuşturma komisyonu olduğu da belli. Komisyonda zaten AKP’lilerin sayısı da fazla. Oyçokluğu ile karar alacaklar. Bu olay Cumhuriyet tarihinin en büyük olayıdır, aklanamaz. Bunlar çırpınmalardır.”
Sürecin tipik figürü’
İP Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan: “1950’lerden bu yana Meclis ülkeyi satanların, milleti soyanların, kendilerini akladıkları, dokunulmazlık zırhıyla kendilerini korudukları bir yere dönüştü. Çağlayan da bu sürecin tipik bir figürüdür. Onun daha büyükleri var. Başbakan koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan da daha farklı değil. Onun biliyorsunuz, ‘3’e kapatın’ olayını İşçi Partisi açıkladı. İhale pazarlığı olan bir telefon kaydı... Daha sonra Tayyip Erdoğan ve oğlunun biriktirdikleri paraları nasıl sıfırladıklarını yine Aydınlık gazetesinden okuma şansımız oldu. Dolayısıyla Çağlayan küçük bir örnek. Bu iktidar başından sonuna kadar yolsuzluklulara bulaşmış bir iktidar. O Meclis’e yakışmıyorlar. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ve o Meclis’i tekrar Atatürk’ün, Cumhuriyet’in Meclisi haline getireceğiz.”
Seda Akyüz

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.