Başbakan Yardımcısı Atalay: Gül’den Başbakan olmaz







Başbakan Yardımcısı Atalay, seçim sisteminin gündemlerinde olmadığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP’deki değerlendirme ve istişarelerden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Köşk ihtimalinin daha güçlü olduğunu söyleyerek, “Ama bizim gönlümüz, tabii Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın Köşk ile ilgili kararından sonra Cumhurbaşkanımızın kendi davasından, misyonundan ve bu hareketten kopmaması ve geleceğinde yine önemli söz sahibi olması.” Atalay ayrıca, “Bizde ‘Cumhurbaşkanlığından sonra tekrar başbakanlığa gelme’ falan olmaz” dedi.
Atalay, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. AKP MKYK toplantısında “üç dönem kuralının uygulanması” kararı alınmasıyla Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı olasılığının güçlenip güçlenmediğine ilişkin bir soruya Atalay, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili acele etmediklerini, en geniş istişare ve araştırmalarla konuyu olgunlaştırmaya çalıştıklarını anlatarak yanıt verdi.
Uyum önemli’
Atalay, “Partimizde 2015 seçiminde bir zayıflamanın, zaafın olmaması önemli. Çünkü 2015 seçimi bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli. Bir Cumhurbaşkanını seçip Köşk’e göndersek de 2015 seçiminde bir zaaf, bir zayıflama olsa Cumhurbaşkanımız da orada rahat edemez. Onun için hem partimizin hem Cumhurbaşkanlığının hem güçlü hem uyum içinde yürümesi önemli. Bütün boyutları değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. Bununla birlikte Atalay, “Bizde ‘Cumhurbaşkanlığından sonra tekrar başbakanlığa gelme’ falan olmaz. Bizler için koltuklar ve masalar değil esas olan bu hareketin iyi yürümesidir. Herkes üzerine düşeni yapar, ondan eminim” değerlendirmesinde bulundu.
Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan’ın görüşmelerinin de devam ettiğini anımsatan Atalay, şöyle konuştu: “Başbakanımızın Köşk’e gitmesiyle ilgili ciddi bir talep var. 2007 yılını da yaşadık biz. 2007 yılında büyük tereddüt vardı, Başbakanımızın partide kalması yönünde bir talep vardı. Şimdi artık insanlar o ısrarı sürdüremiyor, gerçi o yönde görüşü olanlar halen var ancak çoğunluk Köşk’e gitmesi yönünde.”
Seçim sistemi için dar vakitte karar olmaz’
Seçim sisteminde değişiklik çalışmalarından neden vazgeçildiğinin sorulmasına da Atalay, “Bu dar vakitte olgun bir sistem değişikliği mümkün olmaz. Aceleye getirilerek de bu işi yapmamak lazım. Biz değerlendirmelerimizde bu dar vakitte bunun yapılmasının uygun olmayacağı, şimdilik mevcut sistemle gidilmesi...” dedi.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.