"Açılım" Tayyip Erdoğan'ı zora soktu



Öcalan'la sürdürülen 'açılım' süreci Başbakan'ı zora soktu. Erdoğan, Diyarbakır'da Barzani ile buluşmasına tepkileri 'Anayasanın çizdiği sınırlar içindeyiz' diye savundu


Başbakan Erdoğan, AKP TBMM grup toplantısında konuşmasının önemli bir bölümünü "savunmaya" ayırdı. Erdoğan'ın konuşmasında özellikle son Diyarbakır ziyaretinde Barzani ile birlikte kürsüye çıkması, genel af ve federasyon mesajı vermesi sonrasında oluşan tepkileri gidermeye çalışması öne çıktı. Hiç kimsenin kendilerine, "bölen, parçalayan, ayrıştıran" deme hakkına sahip olmadığını kaydeden Erdoğan, bu tür eleştirilerin sadece iftira ve hakaret değil, aynı zamanda hezeyan, acziyet, zavallılık olduğunu iddia etti.
CHP ve MHP'ye yüklendi
Kimliklerin inkârıyla, sanal korkularla yüzleşmekten kaçınarak sorunların çözülemeyeceğini belirten Erdoğan, "Hiç kimse kusura bakmasın. Biz CHP ve MHP'nin bu ülkeye on yıllar boyunca ektikleri nifak tohumlarını temizlemenin mücadelesi içindeyiz. Onların bozduklarını tamir ediyor, onların yıktıklarını yeniden ve daha sağlam yapıyoruz. Onların inkar ettiklerini biz görüyor, onların reddettiklerini biz kabul ediyoruz. Onlar, on yıllar boyunca Türkiye'yi olağanüstü şartlara mahkum ederken, biz şimdi Türkiye'yi normalleştiriyor, özüyle, asli ruhuyla buluşturuyoruz" dedi. "Suç işlemedikleri" mesajı veren Erdoğan'ın, "Anayasa bize ne sınır çiziyorsa o sınırın içindeyiz. Meşruiyet dairesinin içindeyiz" sözleri dikkat çekti.
'Anayasa'da farklı yollar deneyeceğiz'
Fiilen dağılan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları hakkında da değerlendirmeler yapan Erdoğan, komisyonun dağılmasından muhalefet partilerini sorumlu tuttu, süreci ise partilerinin değil Meclis Başkanının sonlandırdığını söyledi. Muhalefet partilerinin masada oturmaya devam edecekleri yönündeki açıklamalarını anımsatan Erdoğan "bu aşamadan sonra istedikleri kadar masada otursunlar. Onlar orada, notları tutacak katip bile bulamazlar" dedi. Erdoğan, Anayasa konusunda sürpriz hamle yapabileceklerini de şu sözlerle ima etti:
"Komisyondan sonuç çıkmasa da biz farklı yolları denemeye devam edeceğiz. Burada da niyetimiz hayır. Bu uğurda gösterdiğimiz çaba inanıyorum ki milletimiz tarafından görülecektir."

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.