Financial Times: 'Erdoğan'ın sonu...'



AKP-Cemaat kavgası, İngiliz basınında da yer aldı. Financial Times gazetesi, gelecek yıl Türkiye’nin sarsıcı bir geçiş süreci yaşayacağını ve şimdiden dinci muhafazakarlar arasında kavganın başladığını yazdı. Yazıda, kavganın Erdoğan’ın sonunu getirebileceğini belirtildi.


AKP-Cemaat arasında dershane tartışmalarıyla yeniden alevlenen kavga, İngiliz Financial Times gazetesine de konu oldu. Gazetede yayınlanan bir yazıda, kavganın Erdoğan’ın sonunu getirebileceğini belirtildi.
Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey'e ait yazıda, gelecek yıl Türkiye’nin sarsıcı bir geçiş süreci yaşayacağı ve şimdiden dinci muhafazakarlar arasında kavganın başladığı vurgulandı.
Haziran ayındaki eylemlerin ardından Erdoğan’ın daha fazla kutuplaşan bir figür olduğu yorumunu yapan Dombey, AKP içindeki çatlakların Erdoğan'ın "Kızlı-erkekli" açıklamalarının ardından ortaya çıktığını yazdı.
Yazıda, "Erdoğan, Fethullah Gülen hareketiyle giderek artan bir anlaşmazlık içinde" ifadeleri kullanıldı.
AKP'nin dershaneleri kapatmakta kararlı olduğunu belirten Dombey, Gülen’in "Firavun ve Karun" kelimeleriyle Erdoğan'a saldırdığına vurgu yaptı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.