RTÜK de düğmeye bastı



Hiç seyredilmiyorlardı.
Ama hep çok reklam aldılar.


Korkutuldukları için Pensilvanya kapısını aşındıran işadamları reklama boğdular Cemaat medyasını.
Fakat...
Hava dönüyor.
Ve biliniyor ki artık sır değil; Erdoğan, Cemaat'i silmek istiyor.
Bunun birincil yönü ekonomi kaynaklarını kurutmak. Dershaneler bunun başlangıcı.
Yazın bunu bir yere; ardından Cemaat medyası yok edilecek.
Ve düğmeye basıldı.
RTÜK'ün bir kararı Bugün gazetesinde haber oldu.
RTÜK, Cemaat'in televizyonu Kanaltürk hakkında şu kararı vermişti:
"22 Ağustos 2013'te yayımlanan sabah ve akşam haberlerinde Suriye'deki katliama ilişkin haber görüntülerinde flulaştırma tekniği kullanılmakla birlikte bunun oldukça yetersiz olduğu, izleyiciyi şiddetin olumsuz ve yıkıcı etkisinden koruyamadığı tespit edilmiştir. Bu uygulama ile yayın kuruluşunun yasaların yaptırımından kurtulmaya çalıştığı kanaati oluşmuştur. Yayın hizmetlerinin insan onuruna aykırı olamayacağı şeklindeki ilkeyi ihlal ettiği anlaşılmakla İDARİ PARA CEZASI YAPTIRIMININ UYGULANMASINA... Oy birliği ile..."
Cemaatçi gazete diyor ki, peki ama AKP yanlısı 24 TV'ye niye aynı kararı uygulamadınız?
RTÜK Erdoğan'ın kanalı 24 TV için şu kararı almıştı:
"Kanal 24'te 21 Ağustos 2013 saat 18:00'deki haber bülteninde, Suriye'de yaşanan kimyasal silah saldırısında yaralanan ve ölen sivillerle ilgili haber ve görüntülere yer verilmiştir. Yetişkin ve çocuklara yapılan tıbbi müdahaleler ve yaralı veya ölü olduğu düşünülen insanların görüntüleri herhangi bir flulaştırma veya buzlama yapılmaksızın ekrana getirilmiştir. Bahsi geçen görüntüler 21, 22, 23 Ağustos 2013 tarihlerinde gün boyunca saat başlarında yayınlanan tüm bültenlerinde verilmiştir. Her ne kadar Daire Başkanlığı'nca 6112 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin ikinci fıkrası hükmünün ihlal edildiği kanaati belirtilmiş ise de herhangi bir İDARİ YAPTIRIM UYGULANMASINA YER OLMADIĞINA... Oy çokluğu ile..."
Cemaatçi gazete soruyor; önünüzde aynı günkü toplantıda, aynı konuda alınmış iki farklı karar. Bunu görünce, kişi ister istemez soruyoruz: RTÜK, belli yayın organlarını daha farklı bir gözle mi takip ediyor?"
Ne demek lazım bu habere:
Günaydın Cemaat medyası!..
Daha sizi çok zor günler bekliyor.
Öyle ya, ne çok mazlumun ahını aldınız!
İşte gün geliyor yavaş yavaş çıkıyor.
İnanın bunlar iyi gününüz...

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.