Erdoğan-Gülen savaşı şiddetleniyor! Cemaat arşivlerini açacak



AKP ile Gülen Cemaati arasındaki savaş giderek sertleşiyor. 'Yakacak arşiv yayına hazırlanıyor' haberimiz doğrulandı. Peş peşe dosya ve kasetler ortalığa sürülmeye başladı


Başbakan Erdoğan ve AKP ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki gerilim tırmanıyor. Başbakan Erdoğan dershanelerin kapatılması konusunda taviz vermeyince cemaatin elindeki arşiv devreye sokuldu. Aydınlık'ın 25 Kasım günü manşetine taşıdığı "Yakacak arşiv yayına hazırlanıyor" haberi doğrulandı. "El yakacak arşiv"lerin yayınına başlandı.
Kaset yayınlansa dergaha giremez
İlk olarak MİT'in kod adla mahkemelerden dinleme kararı çıkarması gündeme geldi. Arkasından piyasaya bir kaset sürüldü. Birçok kişiye gönderildiği anlaşılan kasetin "el yakacak" cinsten olduğu konuşuluyor. "Kaset yayınlansa birileri bir daha dergaha giremez" deniyor. "Ahlak bekçiliğine soyunanlar meğer kimlermiş" ifadeleri kullanılıyor. Gazeteci Emin Çölaşan'ın "Çok önemli birinin en yakını" diye tanımladığı kaset için "Bu daha başlangıç" yorumları yapılıyor.
Erdoğan imzalı MGK kararları
Kasetle ilgili tartışmalar sürerken dün Taraf gazetesi 2004 yılına ait bir MGK kararını yayınladı. Kararda "Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler " yer alıyor. "Ağır yaptırımlar için eylem planı hazırlanması"ndan söz ediliyor. Altındaki imzalar arasında Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin de var.
Söz konusu MGK kararının yayınlanmasından sonra ortalık karıştı. AKP kulisleri hareketlendi. Bazı AKP'liler "Bunlardan bizim hiç haberimiz olmadı" derken, bazıları "Peki Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat davalarında insanlar niye içerde" ifadelerini kullandı. Bazı AKP'lilerdeki tedirginlik ise arttı. "Ne oluyor? Bu işin sonu nereye varacak? Kaset silahı şimdi bize mi dönüyor" demeye başladı.
Sırada yolsuzluk dosyaları var
Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre sırada yolsuzluk dosyaları var. Önümüzdeki günlerde bir milyarlık bir yolsuzluk dosyasının piyasaya sürülecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bu dosya aynı zamanda "Dershane savaşı"na bir karşılık olacağı vurgulanıyor.
Peş peşe kaset ve dosyaların piyasaya sürülmesi ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın yakın kurmayları ile olağanüstü toplantılar yaptığı ve işin boyutunu öğrenmeye çalıştığı bildirildi. "Yakacak arşivin" sızmasının önlenmesi için MİT'in de devreye sokulduğu vurgulandı. Bu arada, cemaate yönelik "önleyici operasyonlar"ın da gündeme geldiği, önümüzdeki günlerde cemaat örgüte destek veren işadamlarına yönelik bir maliye operasyonunun gelebileceği bildirildi. Operasyonun boyutunun açılacak arşive göre şekilleneceği öğrenildi.
Gülen'e yakın iş dünyası tedirgin
oErdoğan ile cemaat arasındaki gerilimin artması cemaate yakın işadamlarını da tedirgin etti. Bugüne kadar cemaate yakın duran işadamlarında yeni arayışlar gündeme gelirken, bazı işadamlarının Hükümetin üzerlerine gelmelerinden tedirgin oldukları ifade edildi. Daha önce Hükümete yakınlık nedeniyle kayıtlarında geniş davranan bu işadamlarının defterlerini mali müşavirlere kontrol ettirdikleri belirlendi.
TUSKON: Dershanelerin kapatılması tedirginlik yarattı
İçinde Gülen'e yakınlığı ile tanınan işadamlarını barındıran Türkiye Sanayici ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral de The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Dershanelerin kapatılacağının gündeme gelmesi iş dünyasında büyük tedirginliğe yol açtı. Bu kurumların bir emirle kapatılmak istenmesi iş dünyasının diğer mensuplarını endişelendiriyor. Şimdi, 'Yarın acaba sıra kime gelir, hangi sektör yine bir emirle kapanır?' diye kaygılandırıyor" dedi.
Mehmet Baransu: Daha bavulu açmadım
MGK haberini yazan Taraf gazetesinden Mehmet Baransu dün Twitter'dan yazdığı mesajlarda yeni belgeler açıklayacağını duyurdu. Baransu'nun dünkü Twitter mesajları şöyle:
"Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi"
"Dubai'de ve bir başka yerde efsanenizi bitirecek hangi pisliğe bulaştınız ve birileri iki yıl önce sizi tehdit edip kendi çizgilerine getirdi"
"Yalçın Akdoğan: 2004 MGK kararı imzalar doğru ama yok hükmündedir demiş. Kendisine hatırlatayım. MİT cemaat fişlemelerini neye göre yapıyor." "Yalçın Akdoğan da kamuoyuna yakında bazı şeyleri açıklamak zorunda kalacak. Suat Kılıç'la birlikte. Bunu da not edin." "Kayınpeder ve eniştenle devleti soy. Buradan ahlak dersi ver. Yok öyle! Vergilerimin hesabını vereceksiniz hırsızlar."

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.