Türkiye, şer ittifakına karşı eylemde



Adana'dan Kırklareli'ye, İzmir'den Nevşehir'e 11 merkezde AKP-PKK-Barzani ittifakına karşı vatan eylemi yapıldı. Eylemlerde Türkiye'yi böldürtmemek için birlikte hareket etme çağrısı yapıldı


İşçi Partisi, AKP-PKK-Barzani ittifakına karşı yurt çapında vatan eylemleri başlattı. Türkiye'nin dört bir yanında yapılan "Vatanı böldürtmeyeceğiz" eylemlerinde yurttaşlar, Türk bayraklarıyla meydanlara çıktı. Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları dün Adana, Nevşehir, İzmir Karaburun, Buca, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kayseri, Lüleburgaz, Mersin, Erzurum ve Edirne'de protesto edildi.
İşçi Partisi Buca İlçe Örgütü, Buca Tansaş'ın önünde toplandı. "Atatürk'te birleştik tam bağımsız Türkiye", "Cumhuriyet değil AKP yıkılacak" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan yurttaşlar NATO Karargahı önüne yürüdü.
'NATO'yu kovacağız'
İP Buca İlçe Başkanı Ramazan Çalışkan yaptığı açıklamada, Tayyip Erdoğan'ın Barzani'ye "Kürdistan Başbakanı" diye hitap ettiğini hatırlattı. Çalışkan, "Türkiye Amerikan emperyalizmi ve İsrail ekseninde, BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan, ortakları BDP-PKK eliyle bölünüyor. Barzani de bu bölünmenin ortaklarından. Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz.
Türkiye'nin bölünme süreci NATO'ya girmemizle başladı. Amerika Tayyip Erdoğanlar eliyle NATO'nun Kara Kuvvetleri komuta merkezini Bucamıza getirdi. NATO'yu Buca'dan da Türkiye'den de kovacağız" diye konuştu.
'Böldürtmeyecek güç Aslanlı Yol'da'
Amerikan-İsrail ortaklığına karşı Türkiye'nin milli güçlerinin birleştiğini söyleyen Çalışkan, "10 Kasım'da Aslanlı Yol'da İşçi Partisi, TGB, ADD, Sendikalar, CHP tabanı, MHP tabanı birlikte yürüdü. Bu Türkiye'yi böldürmeyecek güçtür. Türkiye'yi böldürtmemenin NATO'yu kovmanın yolu da birlik olmaktan geçiyor" dedi.
Tuğçe Yerdelen
Nevşehir
TGB'liler Nevşehir'de AKP İl Merkezi'nin karşısındaki inşaata, "Ey BOP'un ortakları, TC değil siz yıkılacaksınız"pankartı astı. Polisler, pankarta el koyarak, İl Başkanı Özlem Aydın ve İl Yöneticisi Uğur Taşkıran'ı gözaltına aldı. TGB'liler, 2 saat sonra kişi başına 182'şer lira para cezasıyla serbest bırakıldı. İP de Gülbahçe'de, bölünmeye karşı eylem yaptı.
Mersin
İşçi Partisi Mersin İl Başkanı Şükran Akal, "Erdoğan bölünmeyi ilan etti. Bu iktidarı yıkmaktan başka çaremiz yoktur" dedi. "Vatan namustur böldürmeyiz" sloganlarının atıldığı eyleme çevrede bulunan çok sayıda yurttaş da alkışlarla destek verdi.
Kırklareli
İP Kırklareli İl Başkanı Teoman Üstündağ, "Türkiye'yi bölenler bölünecektir" dedi.
İmdat Şahin
Erzurum
Türkiye Gençlik Birliği yöneticisi Melek Mokan yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal'in bize emanet ettiği Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız. Emperyalizm ve onun kolları olan gericilik ve bölücülükle kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizi bölemeyeceksiniz" dedi.
İzmir-Karaburun
İşçi Partisi önderliğinde Çarşı içinde yapılan yürüyüşün ardından Andımız okundu. Eylemde, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Vatan bütündür bölünemez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.
Meftun Bulunmaz
K.Maraş
İşçi Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Cafer Sincer, "Yurttaşlarımızı, bölünmeye geçit vermemek için ayağa kalkmaya çağırıyoruz" dedi. MEFTUN BULUNMAZ
Lüleburgaz
Kongre Meydanı'nda yapılan eyleme İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri katıldı.

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.