Bölücü-gerici şer ittifakına vatan eylemleriyle yanıt



Erdoğan'ın hayalim dediği PKK affına ve Kürdistan çıkışına yanıt 'Vatan Eylemleri'yle geldi. İşçi Partisi önderliğindeki eylemler hızla yayılırken binlerce yurttaş AKP'yi yıkmaya yemin etti
İşçi Partisi önderliğinde yapılan vatan eylemlerinde yurttaşlar Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyeceklerini bir kere daha haykırdılar. Eylemlerde, CHP'ye Türk bayrağıyla Arslanlı Yol'a gelin çağrısı yapıldı


Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı açıklamalar dün Türkiye'nin 10 farklı merkezinde eylemlerle protesto edildi. İşçi Partisi, İzmir, Urla, Foça, Zonguldak, Kayseri, Konya, Gaziantep, Muğla, Datça'da vatan eylemi yaptı. Yurt çapındaki eylemlerde, AKP, PKK, Barzani ittifakına karşı birlik çağrısı yapıldı. Eylemlere İşçi Partisi, Türkiye Kamu-Sen, Memleket Sevdalıları Derneği,Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği üyelerinin de katılım gösterdi.
Bursa'da Setbaşı Mahvel önünden Kent Meydanı'na yapılan yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İşçi Partisi Bursa İl Başkanı Hakan Sertan, Diyarbakır'da Kürdistan'ı ilan eden Tayyip Erdoğanları yıkmaya yemin ettiklerini söyledi. Andımız'ın da okunduğu eylem "Hükümet istifa, Tayyip yüce divana" sloganlarıyla sona erdi.
İzmir'de de İşçi Partisi, TGB, CKD ve Vardiya Bizde Platforumu üyeleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüdü. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, şöyle konuştu: "Artık bu iktidarı yıkmaktan başka çaremiz yoktur. AKP, ABD emperyalistleri tarafından PKK ile ittifaka kilitlenmiştir. CHP'nin İstanbul'da PKK ile işbirliği yapması, AKP'yi iktidarda tutma planın birinci maddesidir. CHP'yi uyarıyoruz bu oyunu bozacak gücümüz var. O güç, Aslanlı Yol'da iktidara yürüyor. Elinizde Türk Bayrağı ile Aslanlı Yol'a gelin, önümüzdeki Milli Hükümetin ortağı olun.

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.