Tayyip Erdoğan'ın kayıtları yayına hazırlanıyor



Dershanede geri adım atılmadı, cemaat kavgayı büyüttü 


F tipi kadrolarının Erdoğan ve yakın çevresiyle ilgili oluşturduğu arşivi 'yayına sokmak' için çalıştığı bildirildi. Kulislerde konuşulanlara göre hazırlıklarda özel yaşama ait ayrıntılar ve yolsuzluk belgeleri öne çıkıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ATV ve A Haber'de yaptığı açıklamada F tipi örgüt açısından stratejik konumda olan dershanelerle ilgili "Geri adım yok" mesajı vermesinden sonra kılıçlar çekildi. Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre, F tipi Örgütün elindeki "yakacak arşiv" üzerinde çalışmalar başladı. Binlerce görüntü ve dinleme kaydı taranarak Erdoğan ve yakın çevresini ilgilendiren bölümlerin ayıklandığı bildirildi. Gelişmeler "kan davasına dönüştü" şeklinde değerlendirilirken önümüzdeki dönemde krizin daha da büyüyeceği ve iki tarafın da zarar göreceği bir sürece girileceği yorumu yapılıyor.
'Sadece ucu göründü'
F tipi örgüte yakın kaynakların, "Öyle bilgiler ortalığa dökülecek ki kimse bu bilgileri yazmamazlık yapamayacak. Bunu Erdoğan kendi istedi. Erdoğan'ı MİT yanıltıyor. Kimse kimin elinde ne olduğunu bilmediği halde tahmin yapıyor. Daha atış başlamadı. Sadece ucu gösterildi. İşaret fişeği atıldı. Üstelik de çok küçük atışlar yapıldı" diye mesaj verdikleri öğrenildi. Ankara kulislerinde son günlerde çok tartışılan MİT'in kodla dinleme skandalına dikkat çekiliyor. "Bu kararlar istenseydi kapalı kalabilirdi. Ama MİT'in özel yazısı ortalıkta dolaşıyor" deniliyor.
Özel yaşam ve yolsuzluk
Kulislerde konuşulanlara göre, "el yakan arşiv"de üç bölüm önemli. Biri özel yaşama ilişkin ayrıntılar, ikincisi yolsuzluk belgeleri. Büyük rant sağlanan ihaleler, öncesi ve sonrası gelişmeler. İhaleler öncesi en üst düzeyde yapılan görüşmelerin her şeyi açığa çıkardığına vurgu yapılarak, "Bu ihaleler birçok kişiyi ipe götürür. Üstelik organize çete suçu kapsamında" ifadesi kullanılıyor. Havuzda yüzlerce kişinin bulunduğundan söz ediliyor. Üçüncü bölüm de Erdoğan ve yakın çevresinin birbirleri hakkındaki görüşlerinden oluşuyor.
İlk saldırıyı kim yapacak
Ankara kulislerindeki bir başka tartışma da ilk ağır saldırıyı kimin yapacağı. Erdoğan ve çevresinin düşmanlarını iyi tanıdığı ve ellerinin nereye kadar uzandığını tespit etmeye çalıştıkları konuşuluyor. Bu konuda hiçbir masraftan kaçınılmadığı, kamu kuruluşlarının bu iş için kullanıldığı, F tipi örgütün içindeki "böcekler"in de devrede olduğu ifade ediliyor.
ABD devreye girebilir
AKP'nin F tipi örgüte karşı "önleyici" darbe yapabileceğine vurgu yapanlar, ABD'nin de bölgedeki sıkıntısı nedeniyle F tipi örgütle Erdoğan ve çevresi arasındaki savaşı durdurmak için devreye girebileceğini belirtiyor. Gelişmeleri yakından izleyen bir kaynak, "ABD Erdoğan'ın hırpalanmasını ister. Ama yıkılmasını kesinlikle istemez. Asya hesapları için, Büyük Kürdistan ve BOP için Erdoğan'a ihtiyacı var. Erdoğan etkisini kaybetse bile ABD'ye lazım. Erdoğan da bunun farkında. Ama St. Petersburg'da büyük bir hata yaptı. Putin'e 'Şangay İşbirliği Örgütüne bizi de alın' dedi. Bu tür şantajları Amerikalılar pek sevmez. Bu açıklamanın yansıması ne olur bilemem" diye konuştu.
Yurtdışından yayın yapacak siteler
Erdoğan ve MİT'le kavgalı olan Taraf yazarları Mehmet Baransu ve Emre Uslu'nun AKP'li bürokratların özel yaşamlarıyla ilgili yurtdışından yayın yapacak bir site kuracakları öne sürüldü. Kamuoyunda MİT'e yakın olduğu iddialarıyla gündeme gelen bir internet sitesinin editörü Ömer Adıyaman, Twitter'dan şunları yazdı: Baransu ve Uslu 'Tape'leri yayınlayacağı siteyi 1 Aralık'ta açacak. O sitelere AKP içinden destek veren isimler de var. Baransu'yu finans edecek kişilerin listesi bende mevcut. Baransu bu sitede AKP'li bürokratların özel hayatlarını ifşa etme operasyonu düzenleyecek.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.