Seni kılıçla doğrulturuz



Cemaat, Başbakan Erdoğan'a Avrupa'daki gazetesinden bu sözlerle seslendi. 


Fethullah Gülen cemaati ile AKP arasındaki dershane savaşına, Avrupa Zaman’da yayınlanan “Hizmet AK Parti ve Eleştiri Küldürümüz” başlıklı yazı ile ilgili ilginç bir yorum geldi.
22 Kasım 2013 tarihiyle internet sitesine konulan yazıda, Hazreti Ömer’in, “Ben doğru yoldan ayrılırsam ne yaparsınız?” sorusuna, cemaatin verdiği, “Seni kılıçlarımızla doğrulturuz” cevabı hatırlatıldı. Bunun tüm müslümanlar tarafından örnek alınması gerektiği vurgulandı.
“ERGENEKON’DA SİZE YARDIM ETTİK”
Kendilerine “Hizmet” diyen cemaatin, AKP iktidarına uzun süre destek verdiği, cemaat desteği sayesinde Türkiye’nin dünyada yıldızı parlayan, sürekli büyüyen bir ülke olduğu öne sürüldü. Ayrıca, bu destek “Darbeci askerlere, Ergenekoncuları ve AK Parti’yi kapatma davasına karşı da Hizmet kendini riske edecek kadar destek verdi” diye açıklandı.
AKP ile cemaatin ters düştüğü iki olay ise şöyle sıralandı;
“Hizmet ile Ak Parti’nin tezada düştüğü ilk ciddi olay Mavi Marmara olayıdır. Hükümetin barış ve diyalog söylemlerine aykırı, dünya dengelerini de hesaba katmayan bu olay sonrasında tırmanan gerilim Hocaefendi’nin ‘izin alınmalıydı’ sözleri ile düşmüş ve bu tavır o gün Bülent Arınç tarafından da doğru bulunmuştu.”
“İkinci ayrışma noktası ise ülkenin askeri ve derin vesayetten kurtarılması idi. Bu konuda bir çok mevzuat değişikliği yapılabilecekken yapılmadı. İş görüntüde bırakıldı. Mesela Uludere’nin bile hesabı sorulmadı.”
“SINIRA EL KAIDE’YE GETİRDİNİZ”
Yazıda, 12 Eylül 2010 referandumunda elde edilenlerden de dönüş sinyalleri alındığını ve HSYK’nın şimdiki halinin hükümet tarafından değiştirilmek istenmesine eleştiri getirildi. AKP’nin Suriye politikası da, “Sınırımıza El Kaide’yi getirdiler” diye eleştirildi.
Gezi olaylarında Başbakan Erdoğan’ın tavrının olayı büyüttüğü belirtilirken, “Başbakan Erdoğan eski misyonuna geri dönmelidir. Ölümüne iç ve dış barış için mücadele vermelidir” görüşüne vurgu yapıldı.
Yazıda şöyle devam edildi:
“Beş Eğitim Bakanı’nın değiştiği 12 yıllık Ak Parti iktidarında eğitimin problemli yapısına neşter vurulmuş değildir. Neşter vurmak yerine, şimdi bir de bu yaraya merhem olmaya çalışan dershaneler kapatılmak istenmektedir. Ergenekoncuların, PKK’nın desteklediği bu karar, tatmin edici gerekçe açıklanmadan kamuoyuna rağmen yapılmak istenmektedir. ‘Referandum yapılsın’ teklifi ise hiç duyulmamaktadır. Hizmet, Ak Parti’ye veya Başbakan Erdoğan’a karşı değildir. Yanlış bulduğu politikalara itiraz etmekte, ülkenin selameti için kendini ortaya koymakta, yukarıda Hz. Ömer’in övdüğü örnek tavrı sergilemektedir.”

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.