AKP'nin polisinden öğretmenler günü hediyesi: GAZ-COP-TOMA


AKP'nin polisinden öğretmenler günü hediyesi: GAZ-COP-TOMA
"Mesleğimize, geleceğimize, onurumuza sahip çıkıyoruz" sloganıyla Ankara Tandoğan'da bir araya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen eğitim emekçilerine, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.


Eğitim-Sen Genel Merkezi'nden edinilen bilgilere göre Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş, Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ve Ankara 1 Nolu Şube üyesi Aslı Akdemir yaralandı. Bir öğrencinin ise gözaltına alındığı bildirildi.
Eğitim-Sen'e bağlı eğitimciler, 24 Kasım Öğretmenler günü öncesinde meslek onuruna ve haklarına sahip çıkmak, toplumsal yaşamda ve eğitimde yaşanan dayatmalara hayır demek için Ankara'ya geldi. Sabah saatlerinde Tandoğan'da toplanan binlerce eğitimci, "AKP Faşizmine teslim olmayacağız" pankartı açarak Milli Eğitim Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.
Kortej oluşturarak GMK Bulvarından yürüyen eğitimcilerin önü Milli Müdafaa caddesi girişinde polis tarafından kesildi. Bunun üzerine eğitimcilerde GMK bulvarını çift yönlü trafiğe kapattı. Polis barikatın önüne TOMA'ları ve çevik kuvveti yerleştirerek "dağılın" anonsu yaptı. Eğitimcilerin sloganlarla atarak Milli Eğitim Bakanlığına yürümekte kararlı olduklarını ifade etmesi üzerine polis, eğitimcilere biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Müdahale esnasında çok sayıda kişinin yaralanırken olay yerine çok sayıda ambulans geldiği görüldü.O sırada Kızılay'da olan çok sayıda vatandaşta polisin müdahalesine tepki gösterdi.
Polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan eğitimciler kısa bir süre sonra "Faşizme karşı omuz omuza", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atarak yeniden GMK Bulvarı'nda bir araya geldi. Ancak polis eğitimcilere yeniden müdahale etti.



,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.