İlk kaset piyasada!



AKP ile cemaat arasında başlayan kavgada sıra, AKP'nin bazı üst düzey yöneticilerinin özel hayatlarına ilişkin "gizli çekim kasetlerin servisi"ne geldi.
Ve ilk kaset, piyasaya sürüldü!


Emin Çölaşan dünkü köşesinde aynen şunları yazdı:
"Gazeteye birkaç gün önce postayla gelen bir zarfın içinden bir kaset çıktı. Kasetin üzerinde 'Falanca kişiyle ilgilidir, lütfen izleyiniz' diye bir not vardı. İster istemez izledik. Gözlerimle görmesem inanmazdım. Türkiye'de çok önemli birinin en yakını... Ve yatak sahneleri.
Kasetin ekinde ayrıca bilgi de veriliyor. Kadının ve erkeğin isimleri ve telefon numaraları... Kaseti izledik, yapmamız gerekeni yaptık ve imha ettik."
***
Çölaşan doğru olanı yapmış; kaseti ortadan kaldırmış.
İyi de iktidar yanlısı medya, aynı erdemi yıllardır muhalefet mensuplarına gösterdi mi?
Bırakın yandaşları, Deniz Baykal'ın ve MHP'li yöneticilerin ve milletvekili adaylarının kasetlerinin çıkacağını bizzat AKP yöneticilerinden ve hatta Başbakan'ın kendisinden öğrenmedik mi?
Bu kasetlerin tamamı o günlerde iktidarı destekleyen karanlık güçler tarafından internete konulmadı mı?
Başbakan, bu alçaklığı yapanlardan polisin hesap sormasını mı sağladı yoksa bunu siyasi malzeme konusu yapmayı mı tercih etti?
***
Tamam; yasadışı izleme, dinleme yaparak mahrem görüntüleri kaydedip yayınlamak ve siyasi çıkar sağlamak alçaklıktır.
İyi de neden hep biz "erdemli" oluyoruz da ana muhalefet liderine ait olduğu iddia edilen görüntüleri bile çeken ve yayınlayanlardan hesap sorulmuyor?
***
Ülkemizde sadece yaygın ölçekte dağıtımı yapılan günlük gazetelerde köşe yazısı yazan 700'e yakın "kalem" bulunuyor.
Dün internette taradım:
Deniz Baykal'a ait olduğu söylenen görüntüler yayınlandığında, bunların 100'den fazlası Deniz Baykal'ı yerin dibine sokmuş...
Yaptığını iddia ettikleri şeyin ahlaksızlık olduğunu ve ahlaksız bir siyasi parti yöneticisinin ülkeye hizmet veremeyeceğini anlatmış...
Baykal'ı siyaseten idama mahkum etmiş!
Cellatlığa soyunup ipini çekmiş...
Bildiğiniz bütün iktidar yalakaları var bu yazarlar arasında...
Şimdi hepsine birden soruyorum:
Emin Çölaşan'ın sözünü ettiği görüntüler size göre hangi siyasetçinin "en yakını"na ait beyler?
Madem ahlak zabıtasısınız... Hadi; bu olayın da peşine düşün.
Öyle günlerce yazmanıza gerek de yok; sadece bir cümle söz edin bu kasetten...
Yüreğiniz yeter mi?
TANYOLAÇ
İster mektepli, ister okullu olsun; gazetecinin bir tane hocası olmaz... Bazen hiç birlikte çalışmadığı, hatta hiç tanışmadığı bir meslek büyüğü bile, duruşuyla "hoca"lık yapar gazeteciye... Örnek olur!.
Türkiye Spor Yazarları Derneği eski Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanvekili Necmi Tanyolaç'ı kaybettik.
Necmi Ağabey'i Cemiyet'te tanıdım.
Sakin ama aynı zamanda ilkeli ve kararlı olmayı öğrendiğim "usta"larımdan biriydi.
Onun olduğu yerde sadece "haber" konuşulurdu.
Huzur içinde uyusun.
GÜNÜN SORUSU
Başbakan'ın çocukları iki yıl kadar önce takı ve ziynet eşyası sektöründeki bir firmaya ortak olmuştu. Tesadüfe bakın ki iktidar şimdi, pırlanta, elmas yakut ve incide Özel Tüketim Vergisi'ni kaldırmaya hazırlanıyormuş... Ama traş sabunu, güneş kremi, makyaj malzemesi, cep telefonu, buzdolabı, fırın ve çamaşır makinesi gibi ürünlerden yüzde 20 ÖTV alınmaya devam edilecekmiş... Sorum Başbakan'a:
Bu ürünlerde de ÖTV'nin düşmesi için ille de mahdum beylerin o sektöre girmelerini mi bekleyeceğiz?
Atatürk'e ceza kesenler!
Dünkü gazetelerde okumuşsunuzdur: Tabelalardan ve madalyalardan "Türkiye Cumhuriyeti"ni kaldıran, Andımız'ı yasaklayan AKP iktidarı, şimdi de tüm enerjisini halkımızın yüreğindeki Atatürk sevgisini kazımaya harcıyor. Denizli'deki ilk örnekten sonra önceki gün de Bursa'daki bir taksiciye, arabasının kaputundaki Atatürk çıkartması nedeniyle 77 lira ceza kesilmiş...
Ne ilginçtir ki Atatürk çıkartmasına ceza kesen polis, iktidar yandaşlarının araçlarındaki "Rabia" işaretini görmezden geliyor!
Evet içlerinde cemaatçiler ve iktidar yandaşları var. Ancak ben o çürük elmalara karşın Türk polisinin Atatürk'e ceza kesmeyeceğini... Kesen "aymaz"lara da hadlerini bildireceğine inanmak istiyorum!
Günün İsyanı!
Kutusu 5 bin sterlinden (yaklaşık 16 bin 500 lira) satılan dünyanın en pahalı çikolatası şimdi de Türkiye pazarına giriyormuş. Lübnan merkezli firma, bunun için çok yakında İstanbul'da mağazalar açacakmış... İsyanım küçük esnafı canından bezdiren vergi müfettişlerine:
O mağazaların önünde bekleyip yaklaşık 17 işçinin bir aylık maaşını bir kutu çikolataya yatırabilecek kadar zengin olan görgüsüzlerden de hesap sormazsanız, hakkımız hepinize haram olsun!

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.