AKP'nin 'dershane' takvimi belli oldu



AKP'yi cemaatle karşı karşıya getiren ve basın üzerinden karşılıklı eleştirilerle sürdürülen "dershanelerin kapatılması" tartışması için MEB harakete geçti. MEB, Dershane sonrası eğitim düzenlemesine ilişkin bugün bir çalıştay başlatıyor. 


Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Bakanlığımız tarafından ilgili kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve diğer paydaşlarla; toplantılar düzenlenerek; anket ve kamuoyu araştırmaları yapılarak sürdürülmüştür. Faaliyette bulunan özel dershaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinin, İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen yöneticilerinin katılacağı çalıştaylar gerçekleştirilecektir" ifadeleri yer aldı. Samsun, Antalya, Şanlıurfa, İzmir, Erzurum, İstanbul ve Ankara'da 4 gün sürecek çalıştayda, Bakanlığın üst düzey yetkililerinin yer alacağı bildirildi. Bakanlık, dershanelerle ilgili yasal düzenleme için 2 Aralık'ta Bakanlar Kurulu'na gidecek. Mutabakat sağlanması halinde tasarının 1 Ocak'a kadar yasalaşması hedefleniyor.
'Okullarınıza destek verelim'
Tayyip Erdoğan, Trabzon'da katıldığı "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliğinde "Eğitim öğretime bir katkınız olsun istiyorsanız, size teşvik verelim, okullarınızı kurun. Size ucuz kredi verelim. Sizlere vergiden belli oranda muafiyet getirelim" dedi. Erdoğan yanına gelen türbanlı 'öğretmenle' kameralara poz verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.