Amerikan Tosunlarının ‘Şakirt’ Yuvaları



Teyyip Bey, “Kongo'da pigmeleri bulduk, onlara malzeme gönderiyoruz. ABD, Oregon'da çıkaracağımız suyu Kızılderililer içecek” gibi acayip konuşmalar yapıyor. ‘Lanlı-lunlu’ muhabbetlere giriyor. Bunlardan söz etmeyi, birazcık kafa yapmayı çok isterdim.


Ya da...
Yemeci ve yedirmeci Melih Gökçek Bey’in Twitter’da ‘1 milyon’ takipçiye ulaşması münasebetiyle, Twitter arkadaşlarına verdiği 1.000 kişilik yemeği kendi cebinden mi karşıladığını, yoksa yine halkın parasını mı yediklerini sormayı çok arzulardım. Melih Bey’in bu yemeciliğinin sınırlarını, bir nebze de olsa, hep beraber tartışmış olurduk.
Ya da...
Halkın o kadar parasıyla yapılan ve AKP’nin orantısız böbürlenmesine vesile olan Marmaray’ın her tarafından nasıl su fışkırdığı üzerine teatide bulunurduk bir güzel...
Lakin ‘dershaneler’ meselesi, tüm bunlara nazaran, çok daha mühim görünüyor.
***
Malum, AKP ile ‘Cemaat’ tabir edilen gizli örgütlenme arasında artık aleniyet kazanmış olan çatışmanın yeni alanı, bu ‘dershane’ mevzuu. ‘Hizmet’ dedikleri örgütsel faaliyetler neticesinde milyarlarca dolarlık bir sermayeye, finans ve medya kuruluşlarına sahip oldular. Devlet bürokrasisinde ve tabii polis ve yargı içinde kadrolaşıp örgütlendiler.
Şimdi ‘hoca’ları lafı kıvırıyor ve AKP ile çatışmasında ‘ulusalcı’ tabir edilen kesimlerden, ‘sol’dan payandalar bulmaya çalışıyor ama unutmadık...
AKP ile ‘al gülüm - ver gülüm’ günlerinde tüm Amerikancı operasyonları ‘Cemaat’ denen bu gizli örgütlenme yaptı.
Sahte deliller yarattılar, uydurma davalarla bir sürü Amerikan karşıtı ulusalcıyı hapishaneye tıktılar.
Kürt illerinde örümcek ağlarının önünü açabilmek için, sayısı binleri bulan Kürt muhalifini, aynı uydurma davalar sonucunda zindana mahkum ettiler.
Sahte delil yaratma işlerinden ve uyduruk operasyonlardan sosyalistler de nasibini aldı.
Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ, bu gizli örgütlenmenin yarattığı sahte delillerle hapishanede rehin tutuluyor.
Ahmet Şık, bu örgütlenmenin Emniyet içindeki yapılanmasını delilleriyle ortaya koyduğu için hapis yattı.
Uyduruk ‘Devrimci Karargah’ operasyonunu bu gizli örgütlenme tezgahladı.
Unutmadık...
***
Şimdi ‘demokrasi’ ve ‘özgürlükler’ adına bu Amerikan tosunlarının ‘şakirt’ yuvalarını savunacak değiliz.
Konu ‘dershane’ tartışması falan değildir. Beter eğitim sistemi zaten ortada duran bir meseledir.
Konu dershanelerden başlayan ‘Cemaat’ örgütlenmesinin Türkiye’nin başına ördüğü çoraplardır.
Lamı cimi yok...
ABD ve onun istihbarat kuruluşu CIA ile stratejik işbirliği halindeki bu gizli örgütlenme dağıtılmalı, tüm kurumları kamulaştırılmalıdır. Bu, demokratik bir Türkiye’nin gerek şartıdır.
***
Ne var ki, sol gösterip sağ vuran ve bu ‘Cemaat’ denen gizli örgütlenmeden ikbal bekleyen kimileri, üstelik ‘Hizmet’ lafzını kullanarak, şakirt yuvalarına sahip çıkıyor. Bu şarlatanlar, ‘Cemaat’le kol kola, AKP’ye karşı muhalefeti de, ABD’ye biat etmiş vaziyette yeniden dizayn etme hayali kuruyorlar.
Yemeyiz.
Unutmadık...
***
Ha, bu arada; AKP ile ‘Cemaat’ denen gizli örgütlenmenin birbirleri hakkında söylediği her şey doğrudur!..

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.