'Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına saygı duymuyorum'




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.
Sandıktan çok sayıda mesaj çıktığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " En önemlilerinden biri dış politikamıza olan destektir. Türkiye'nin barışçı, diyalogdan yana hakkı ve hukuku savunan dış politikası milletimizden bir kez daha tam not almıştır " dedi.
30 Mart seçimlerinde sadece Türkiye'nin ve AK Parti'nin değil, tüm bölgenin kazandığını söyleyen Erdoğan, "Barış kazanmış, dayanışma kazanmıştır. Türkiye tarihinden ve kültüründen aldığı güçle demokrasiyi, hukuku ve temel ve hak ve özgürlükleri en güçlü şekilde savunmaya devam edecektir" diye konuştu.
"Marmaray'ın eksik ayağı tamamlanacak"
Bakü- Tiflis - Ceyhan petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis - Erzurum Doğalgaz boru hatlarının bölgesel istikrara katkı sağlayan küresel ölçekte projeler olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Azerbaycan doğalgazını ülkemiz üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı, bunun tamamlanması yolundaki çabalarımız devam ediyor. Açılışı yaptığımız Marmaray'la birlikte Pekin'den Londra'ya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak olan Bakü- Tiflis - Kars Demiryolu Hattının da biran önce faaliyete geçmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı
Bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'bu konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız' kanaatini bende paylaşıyorum" yanıtını verdi.
3 dönem kuralı
3. Dönem kuralıyla ilgili parti içinden kanaat belirtenler olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu konu da daha önce kanaatimi belirttim. Biz Partinin kuruluşunda tüzüğümüze bunu uzun istişareler neticesinde koyduğumuz bir konu. Bunun Türkiye'de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bu konuyla ilgili kararı verecek olan merci neresidir? Bazı arkadaşlarım , 'Merkez Karar' diyor ama Merkez Karar değildir. Bu konu tüzükle alakalı konu, genel kurul da değerlendirilir. Genel kurul böyle bir tüzük tadiline giderse ancak böyle birşey olabilir. Fakat benim kanaatim 3 dönemden yanadır. 3 dönemle siyasi hayat bitmiyor. 3 Dönemden sonra 1 dönem ara ondan sonra da devam etme şansı herkes için söz konusu " diye konuştu.
"Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmak gereksiz"
"Köşke çıkma konusunda parti içinden bir baskı hissediyor musunuz " şeklindeki soruya kısa bir yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O ayrı konu. Onu konuşmak şuanda bana göre gereksiz" dedi.
Anadolu Ajansı'nın seçim çalışması
Seçimlerde Haber Ajansları konusunda yaşanan tartışmayı ve Anadolu Ajansı(A.A.) nın seçim akşamı yaptığı yayına ilişkin bir soruya yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Bir defa Anadolu Ajansının yayın politikasını hazmedemeyenler, bu seçimlerdeki üstlendiği görevi hazmedemeyenler, kendi rekabet alanlarının daralmasından rahatsız olanlardır. Bu birinci derecede paralel yapının rahatsızlığıdır. Rekabet alanında bu noktada daha önce bir iki ajans çok aktifti. Şimdi Anadolu Ajansı buraya girince, bunların rekabet alanı daraldı" dedi.
Anadolu Ajansı ile ilgili haberlere ve Bayburt'ta Anadolu Ajansı mensubunun darp edildiği iddialarının da sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Medya Anadolu Ajansı'nın mensubunu savunmuyor. Bir başka medya mensubu olmuş olsaydı bu herhalde o zaman hepsi savunurdu. Kimileri kameraları bırakırdı. Kimileri makineleri yere koyardı. Burada öyle bir şey duymadım" şeklinde cevap verdi.
Anadolu Ajansının Genel Müdürünün seçim gecesi Ak Parti Genel Merkezi'ne geldiği yönündeki iddialara da tepki gösteren Erdoğan, " Ajansın Genel Müdürü partimizin genel merkezine gelmiş. Buna ancak hayda denir. Niye ? Bütün ajansların genel müdürleri, yöneticileri bizim genel merkezimize gelirler. Bu devletimizin milli bir ajansıdır. Diğer ajanların yöneticileri genel merkezimize geldiği zaman rahatsız olunmuyor da Anadolu Ajansı Genel Müdürü geldiği zaman niye rahatsızlık oluyor. Daha önce benim danışmanım olduğu için mi bu rahatsızlık oluyor. Böyle saçmalık olmaz. Biz her Ajansın, her medyanın mensuplarıyla bugüne kadar görüştük. Bu süreç içerisinde bazı ikili ilişkilerimize gölge düşürenler olmuştur. Bu gölge düşürenlerle bu konuda mesafeliyim. Mesafeli oluşumun sebebi de bellidir. Bunlar ahlaki olmayan yollara başvurdukları içindir .Eğer bir ahlak çerçevesi içinde bunu yürütmüş olsaydılar, benim yaklaşım tarzım her zaman yine kucaklayıcı olmaktı. Ama Anadolu Ajansı ne bir partinindir, ne bir kurum ya da kuruluşundur. Sadece devletindir. Milli bir kuruluşumuzdur. Devletindir. Milli bir kuruluştur. Yapılan yayınla da ağı genişletmek suretiyle burada rekabet alanı doğurmuştur. Daha seri bir yayın politikasının sağlanmasına katkısı olmuştur" diye konuştu.
Kendisine göre seçimlere diğer ajansların katkı sağlamadığını söyleyen Erdoğan, " Bütün ajansları kastediyorum. Ajanslar bu seçimde çoğu bu konuda iflas etmişlerdir. Sağlıklı ve kısa sürede netice verme noktasında böyle bir çalışmanın içerisine girmemişler, bazı ajanslar adeta siyasi partilerin oradaki sandık görevlileri gibi bir çalışma görevi üstlenince bu defa asli görevlerini unutmuşlardır " dedi.
Ergenekon gerekçeli karar
Ergenekon davasında gerekçeli kararın açıklanmasıyla ilgili soruya gülerek yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "16 bin sayfa...Bunu nerde inceleyeyim ben? Adeta bir ansiklopedi .Herhalde artık böyle bir ansiklopedi de çıkar. Şu anda ilgili arkadaşlarım çalışma yapıyorlar. Bu çalışmadan sonra gerek merhum Ecevit gerek bizim dönemle alakalı neler var, neler yok. Bunları görme ve değerlendirme fırsatını bulacağız. Ama şuanda tabi böyle birşeyin fırsatını bulabilmiş değilim " diye konuştu.
Twitter yasağının kaldırılması
Anayasa Mahkemesinin twitter kararını da değerlendiren Erdoğan, karara saygı duymadığını söyledi. Erdoğan, "Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Onun için de uyduk. Ama saygı duymak zorunda değilim. Ve bu karara saygı da duymuyorum. Niye saygı duymuyorum ? Alınmış olan bu karar. Birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesine götürülmüştür. Bir defa usul yönünden Anayasa Mahkemesinin bunu reddetmesi gerekir. Özgürlükler yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bir defa bu bir ticari şirkettir. Ticari şirketin bir ürünü vardır. Sadece Twitter değil. Youtube da bir ticari şirkettir. Facebook da bir ticari şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin serbest tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yok. Böyle bir konuda, özgürlük noktasında, temel haklar noktasında şuanda Anayasa Mahkemesinde bunca bekleyen dosyalar varken; 2 gün içerisinde Anayasa Mahkemesinin birincil mahkemelere başvurulmadan direkt kendilerine başvurmak suretiyle böyle bir kararı almasını ben doğrusu milli bulmuyorum. Milli bulmamanın yanında Amerikalı böyle bir şirketin ürününün savunması yapılırken öbür tarafta bizim kendi milli ahlaki değerlerimiz bir tarafa konuluyor. Bu ülkenin başbakanına hakaretten tutun da bakanlarına hakarete kadar her şey ortada. Buna yönelik atılan bir adım var. Burada iki içerisinde alınan bir karar var" ifadesini kullandı.
Anlamak mümkün değil
Erdoğan Twitter yasağının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarını "Bu sadece bir karara uymaktır. Bu hukuk değildir. Hukuk başka birşeydir. Burada hukuki uygulama yok. Bir yasal uygulamayı maalesef usule de ters olarak ortaya koymuşlardır. Ben bunu milletimin takdirine bırakıyorum. Bu karar alınırken ne Amerika ne Fransa ne İngiltere'de bu konuyla ilgili verdikleri kararlara bakılmamıştır. Ne adına, nasıl yapıldı? Bunu anlamak da mümkün değil" diye tamamladı
Seçim sonuçlarına itiraz
Seçim sonuçlarına ilişkin muhalefetin çeşitli illerde yaptığı itirazları hatırlatan bir gazeteci ye yanıt veren Erdoğan Erzurumlu Teyyo Pehlivanın hikayesini hatırlatarak, " Yenilmeye doymazmış. Bunların durumu böyle" dedi. Erdoğan, " İstanbul'da yaklaşık 700 bin oy farkı var. İstanbul'a itiraz edip, buradan bir şey çıkarabilir miyiz ? Ankara'da 30 bini aşkın oy farkı var. Acaba buradan bir şey çıkarabilir miyiz ? Samimi olarak, itirazlarınızı yapabilirsiniz. Fakat bu eylemler niye ? Ahlaki olmayan ifadeler ne ? Oralar da bile hala molotof, havai fişekler, bunlarla niye ? Gelirsiniz siyasi parti olarak itirazınızı yaparsınız. Bizim denediğimiz yol budur. Sen de bu yolu dene. Ondan sonra çıkacak karara saygı duy. Urfa'da olan olaylar, silah tehditleri. Bunlar akıl almaz işler. Böyle seçim olur mu? Bunlar hayatlarında aldıkları bir kaç belediyede aldıkları buna tahammül edemiyor" diye konuştu.
AA milli bir kuruluştur
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) yerel seçim çalışmasının eleştirilmesiyle ilgili olarak sorulan bir soruya ise şu cevabı verdi:
"Bir defa AA'nın yayın politikasını hazmedemeyenler veyahut bu seçimlerdeki üstlendiği görevi hazmedemeyenler kendi rekabet alanlarının daralmasından rahatsız olanlardır. Bu birinci derecede yine paralel yapının rahatsızlığıdır."
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü'nün, seçim akşamı AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaretine yönelik eleştirileri de hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Neymiş Ajansın Genel Müdürü partimizin genel merkezine gelmiş. Yani buna ancak 'Hayda' denir. Niye? Bütün ajansların genel müdürleri, yöneticileri bizim genel merkezimize gelirler. Bunda herhangi bir şey söz konusu değil. Kaldı ki bu bizim aynı zamanda devletimizin iyi bir ajansıdır. Diğer ajansların genel müdürleri, yöneticileri genel merkezimize geldiği zaman bir rahatsızlık olmuyor da AA'nın Genel Müdürü geldiği zaman niye rahatsızlık oluyor? Daha önce benim danışmanım olduğu için veya Başbakan Yardımcımın danışmanı olduğu için mi bu rahatsızlık oluyor. Böyle saçmalık olmaz. Biz her ajansın, her medyanın mensuplarıyla bugüne kadar görüştük. Ama AA, ne bir partinindir ne bir kurum veya kuruluşundur. Sadece devletindir. Milli bir kuruluşumuzdur. Bu milli kuruluşumuza karşı böyle bir tavrın takınılmasını doğru bulmuyorum. Ve yapılan yayınla da ağı genişletmek suretiyle burada bir rekabet alanı doğmuştur. Daha seri bir yayın politikasının sağlanmasına katkısı olmuştur. Ajanslar bu seçimde başarılı olmuşlar mıdır? Bana göre olmamışlardır. Bütün ajansları kastediyorum. Ajanslar bu seçimde, adeta çoğu, bu konuda iflas etmişlerdir. Sağlıklı ve kısa sürede netice verme noktasında böyle bir çalışmanın içerisine girmemişler ve bazı ajanslar ise adeta siyasi partilerin oralardaki sandık kurulu üyesi, müşahidi gibi çalışma üstlenince bu defa asli görevlerini unutmuşlardır. Bunu da burada hatırlatmam lazım."
Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan daha sonra şöyle konuştu:
"30 Mart'ta yapılan seçimlerle Türkiye, istikrar ve huzurdan yana bir tercih kullanmıştır. Milletimiz hükümetimize çok çok güçlü bir güvenoyu vermiştir ve bu güvenoyu tartışılmazdır. Bir yerel seçim olmasına rağmen aziz milletimiz gerek oy oranları, gerek büyükşehir il, ilçe, belde belediye başkanlıkları, gerekse belediye meclis üyeliklerinde partimizi hem tekrar birinciliğe taşıdı, hem de rekor seviyede destek verdi. Elbette sandıktan çok sayıda mesaj çıktı ancak bunlardan en önemlilerinden biri dış politikamıza olan destektir."
İlk resmi ziyaret Azerbaycan’a
İlk resmi ziyareti Azerbaycan'a yaparak, dış politikadaki öncelikleri de vurgulamış olduklarını belirten Erdoğan, kardeş Azerbaycan'a geçekleştirdikleri bu ziyaretle bölgesel ve küresel barışa, dayanışmaya kardeşlik ve dostluğa verdikleri önemi tüm dünyaya tekrar gösterdiklerini kaydetti.
Erdoğan, "Şunu herkesin bilmesini isterim ki sadece 30 Mart seçimlerinde sadece partimiz, sadece Türkiye değil esasen bütün bölgemiz kazanmış, barış kazanmış, dayanışma kazanmıştır. Türkiye tarihinden ve kültüründen aldığı güçle içeride ve dışarıda demokrasiyi, hukuku, temel insan hak ve özgürlüklerini en güçlü şekilde savunmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şunu bilhassa vurgulamak isterim. Türkiye Azerbaycan ilişkileri bugün istisnai ve örnek alınacak bir nitelik kazanmıştır. Türkiye ve Azerbaycan, mükemmel seviyede seyreden stratejik nitelikteki ikili ilişkilerinin yanı sıra Güney Kafkasya ölçeğinde de başarılı girişimlere ve projelere imza atıyorlar.Bu çerçevede Gürcistan'ın da katılımıyla birilikte hayata geçirdiğimiz Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattı stratejik nitelikle bölgesel refah ve istikrarar katkı sağlayan küresel çapta projelerdir."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğagaz Boru hattının tamamlanması yönündeki çabalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Aynı şekilde, 29 Ekim 2013'te açılışını yaptığımız Marmaray ile birlikte Pekin'den Londra'ya kesintisiz ulaşım imkanı sağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının da biran önce faaliyete geçmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Öte yandan Türkiye olarak Güney Kafkasya'da ki gelişmeleri de yakından izlediğimizi ifade etmek isterim. Bu minvalde bölgede, kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışın tesis edilmesi yönündeki çalışmalara aktif bir şekilde katkı sağlıyoruz. Ziyaretim sırasında Sayın Aliyev ile yapacağım görüşmelerde, Yukarı Karabağ ihtilafının, Azerbayca'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği temelinde çözüme kavuşturulması için sürdürülen çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunacağız."
İnşaatı devam eden üçüncü köprüyle ilgili bir soruyu cevaplayan Erdoğan, köprüdeki kulelerin her iki yakada 198 metreye ulaştığını söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve yüklenici firma yetkilileriyle köprüyü gezdiğini belirten Erdoğan, çalışmalar konusunda brifing aldığını kaydetti. Bağlantı yolları, üçüncü köprü yolları ve kavşak düzenlemelerinde çalışmaların devam ettiğini anlatan Erdoğan, bin kadar iş makinesinin inşa çalışmalarına katıldığını ifade etti.
Mühendis, mimar ve işçilerden oluşan 5 bin kişilik ekibin yoğun bir çalışma içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, "İnşallah hedef önümüzdeki yılın sonuna varmadan üçüncü köprüyü açabilmek" dedi.
Zaman muhabirine: Bence yer değiştirin
Egemen Bağış’ın Bakara suresiyle ilgili olarak iddia edilen konuşması hakkında bir soru soran Zaman Gazetesi muhabirine Başbakan Erdoğan, "Bence yer değiştirin" diyerek şöyle konuştu:
"Egemen bey böyle bir şeyi söylemediğini kendisi ifade ettiği gibi, biz de bu noktada kendisine inanıyoruz. İftira atanlar her zaman bu tür iftiraları yapabilir. Mesela ben de Cuma namazını kılmıyorum biliyorsunuz. Benim için de bunu söylüyorlar. Kim? Aynı mihraklar. Biz Cuma namazının nerede, nasıl, hangi şartlarda kılınacağını onlardan çok daha iyi biliriz. Bunu da ben kalkıp da vakit namazını şöyle kılıyorum, Cuma'yı şöyle kılıyorum, bayram namazını şöyle kılıyorum... Bunları mı anlatacağım ben bunlara? Artık hiç bir şeyden vuramadılar, her türlü iftirayı attılar, şimdi geldiler 'Başbakan Cuma namazı kılmıyor'.Bunlar sahtekar ya.Bunlar müfteri.Söyledim ya seçim kampanyaları boyunca; bunlarda takiye var, yalan var, her şey var, iftira var. Söylemeye gerek yok. Bence yer değiştirin. Bu müfterilerin arasında durmak doğru değil.Tayyip Erdoğan’ın Cuma namazı kılıp kılmadığı ile alakalı olarak da utanmıyor musunuz bu iftiraları atmaya diye söyleyebiliyorsan yanında olurum."
Hüseyin Aslıyüce - Faik Kaptan / DHA

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/37332-anayasa-mahkemesinin-twitter-kararina-saygi-duymuyorum.html

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.