'Erdoğan'ların dini imanı para'


Başbakan Tayyip Erdoğan 'Suriye ile savaş halindeyiz' derken, oğlu Burak Erdoğan'ın Suriye ile ticaret yaptığının ortaya çıkması tepki çekti.
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçimin ardından yaptığı balkon konuşmasında "Suriye ile savaş halindeyiz" derken, oğlu Burak Erdoğan'ın kendine ait G. İnebolu gemisiyle Suriye ile ticaret yaptığının ortaya çıkması tepki çekti.
Rusya Novorossiysk Limanı’ndan 3 Nisan 2014'te hareket eden Burak Erdoğan'a ait Manta Denizcilik'in G. İnebolu gemisi 10 Nisan 2014'te İstanbul’a geldi. Aynı gün İstanbul’dan saat 23.29’da ayrılan gemi Ege ve Akdeniz’den geçerek 14 Nisan 2014'te Suriye’nin Tartus Limanı’na demir attı. Aydınlık konuyu dün manşetten duyurdu.
Oğlu Burak Erdoğan’a ait gemiler Suriye’ye ticari mal ve gıda malzemeleri taşırken "Suriye ile savaş halindeyiz" diyen Başbakan Erdoğan’a her kesimden eleştiri geldi.
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz: "Bunlar samimi değil. Suriye’yi bölmek isteyen emperyalistlerin taşeronu. Bu kirli savaşta AKP'ye yakın aktörler rant peşinde. Bunlar bir taraftan muhalefete silah, techizat ve mal satarken diğer taraftan da Suriye rejimi ile ticari ilişkiler içinde. Burada bir rant var. Biz Meclis’e soru ve araştırma önergesi verdik ama kimse cevap vermedi. Bunların dini imanı para. Suriye’de ölen, katledilen insanlar bunların umrunda değil. Niye gemi orada diye sorgulamıyorum. Ama hem Esad’a ağza gelmeyecek laflar et, hem de onunla ticari ilişkiye gir. Bu samimiyetsizliktir."
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: "Başbakan iş paraya geldiği zaman her şeyi unutuyor. Söz konusu para olunca 'cani, katil' dediği insanların caniliği, katilliği ortadan kalkıyor. Bu bırakın bir başbakan, bir milletvekiline insanlığa yakışmaz."
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek: "AKP Hükümeti, Esad’ın gitmeyeceğini anladı ve kabullendi. Bu yüzden kıyıdan, köşeden ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor. Bunların 'Esad rejimi Müslümanları, halkı eziyor' sözleri palavra çıktı. İşin içine para girince işin şekli değişiyor."
AKP kurucularından Eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener: "Başbakan, kendisinin ve ailesinin şahsi kazancı ötesinde hiçbir şey düşünmüyor. Onun için önemli olan her şart altında kazanmak ve birikimini arttırmaktır. Başbakan bir taraftan Suriye’deki olayları tahrik ederken, Türkiye’deki gençleri kanlı savaşa yönlendirici konuşmalar yaparken, Esad yönetiminin hakim olduğu bölgeye, ihtiyaçları olan ürünleri oğlunun gemileri ile göndermesi çelişkidir ve skandaldır. Türk halkı bunu sorgulamalı ve Başbakan Türk halkına hesap vermeli ve bu olaya cevap vermelidir.”
AKP kurucularından eski Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır: Bu ikiyüzlülüktür, ciddiyetsizliktir. Beni şaşırtmadı. Bu olay daha büyük felaketlerin habercisidir. Siz basın olarak halkın haber alma özgürlüğü içinde haberinizi yaptınız. Normalde yürütme ve yargının bunu sorgulaması gerekiyor. Ama maalesef ülkemizde olmuyor. Bir taraftan düşman ilan et, diğer taraftan oğlunun gemisi ile ticaret yap. Kimin oğlu olursa olsun vakıfları, dernekleri, mal varlığı araştırılır ve şeffaf olur. Ama bizde denetim olmadığı için kimse, birilerine dokunamıyor."
'Gemicik Esad'a çalışıyor' gündem yarattı
Başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın gemisinin, Rusya-Suriye arasında ticaret yaptığını ortaya çıkaran muhabirimiz Derya Derviş'in haberi dünün en çok konuşulan konularından oldu.
Aydınlık'ın haberini, Odatv, "Bu bir: 'Babamın güvenini kazanmaktansa para kazanmayı tercih ederim' haberidir. Başbakan'ın oğlu Suriye'ye çalışıyor" manşeti ile verdi. Gerçek Gündem haberi "Bomba iddia! Gemicik Suriye'de" manşeti ile verirken, eGündem "Gemicik Suriye'de” manşetini kullandı.
Sosyal medyada da gündem konusu olan haberimize Twitter'da şu yorumlar yapıldı:
‏@M_Ozyurtt: Gemicik Suriye'ye ne taşıyor? Burak Erdoğan'ın gemicikleri Suriye'ye silah mı taşıyor? Bu işte bir MİT yeniği var!
‏@lSlL_: Para, para, para... RTE'nin oğluna ait gemicik devirmek istediği Esad'a çalışıyor.
‏@utkuuhan: Usta, balkon konuşmasında “Suriye ile savaştayız” derken oğlu Burak Erdoğan’ın gemisi Rusya ile Suriye arasında ticaret yapıyor.
Derya Derviş

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.