45 dakikalık PKK saldırısı / 1 Asker yaralı

PKK’nın Şemdinli’de güvenlik güçlerine saldırması sonucunda bir uzman çavuş yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan internet yoluyla yapılan duyuruda, 5 Mart günü saat 14.00 sıralarında askerlerimize saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. 


 
Duyuruda şöyle denildi: “10-12 kişilik bir bölücü terör örgütü grubu tarafından, Şemdinli/Derecik Mamraş Tepe Üs Bölgesinde bulunan unsurlara, Üs Bölgesinin yaklaşık bin metre batısında, Irak Kuzeyinde yer alan Çiftkapı Sırtı Bölgesinden PKM Mk.Tf. (BİXİ) ile 50-60 atım taciz ateşi açıldı. İlk ateşten sonra atışlar aralıklı olarak 45 dakika boyunca devam etti.”
Açılan ilk ateş esnasında, Piyade Uzman Çavuş Erkan Yavuz kolundan hafif şekilde yaralandığı kaydedilirken “Taciz ateşine üs bölgesinde bulunan silahlarla derhal karşılık verilerek, Çiftkapı Sırtı Bölgesindeki söz konusu 10-12 kişilik bölücü terör örgütü grubu ateş altına alındı. Bir taarruz helikopter kolu, bölgede bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, bölgede silahlı keşif uçuşu yaptı” ifadelerine yer verildi.
‘Mülki amirler engelliyor’
Yerel kaynaklar PKK saldırılarına askerlerin sadece karşı atış yaparak karşılık verdiklerini, saldırı yapılan bölgeye yönelik bir operasyon gerçekleşmediğini bildirdiler. Aydınlık’a bilgi veren bir kamu yetkilisi bölgede askerin operasyon yapmasını mülki amirlerin engellediğini belirterek, “Mülki amirler sanki teröristlere operasyonu engellemek için bölgedeler. Yaptıkları tek iş bu. Açılım zarar görür, Hükümet fırça atar diye panik halindeler. Türkiye bölünüyormuş hiçbirinin umurunda değil” dedi.
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Reyhanlı/Beşaslan Köyünden hudut hattına giren 50-60 kişilik bir grubun askerlerimizi taciz ettiğini duyurdu.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/37506-45-dakikalik-pkk-saldirisi--1-asker-yarali.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.