Azeri haber sitesinden şok belge: Fethullah Gülen cemaatinin Azerbaycan’daki milyonları

Gülen Cemaati'nin Azerbaycan'daki 53 milyon doları cemaat mensubu Mustafa T.'nin Fethullah Gülen'e gönderdiği mektupla ortaya çıktı
Fethullah Gülen Cemaati'nin Azerbaycan'daki para trafiği belgelendi. Azeri haber sitesi ANS Press'in yayınladığı belgede Cemaat'in mali raporu kalem kalem sıralandı. Cemaat mensubu Mustafa T.'nin Fethullah Gülen'e hitaben ıslak imzasıyla gönderdiği mektupla ortaya çıkan raporda cemaatin 2013 yılı boyunca Azerbaycan'da kontrol ettiği 53 milyon dolarlık para trafiği ortaya serildi.



Rüşvet de verilmiş
Raporda geçen "Devlete ait kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımızın aylık ek masrafları için - 3 milyon 565 bin dolar" ifadesiyle açıkça rüşvet dağıtıldığı da ilk kez belgelenmiş oldu. Öte yandan 53 milyon doların dağıtılan kısmının dışında kalan paranın ise güvendikleri kişilere ait kurumlardaki özel kasalarda tutulduğu anlaşıldı. Türkiye'de yaşanan sıkıntılardan dolayı paraları nereye götüreceklerini bilmedikleri de mektupta yer aldı.
Mektupta, yaklaşık 36 milyon doların da özel kasalarda tutulduğu vurgulandı. "Söz konusu meblağın bankalar aracılığıyla Türkiye'ye transferinde ciddi sıkıntılar yaşamaktayız" diyen Mustafa T. mektubuna şöyle devam etti:
"Daha önce çalıştığımız bankalar yüklü miktardaki para transferleri isteklerimizi kabul etmemekteler. Bu durumun Türkiye'deki malum olaylar sebebiyle meydana geldiğini düşünmekteyiz.".
Son Güncelleme: Pazar, 13 Nisan 2014 13:15

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/37971-azeri-haber-sitesinden-sok-belge-fethullah-gulen-cemaatinin-azerbaycandaki-milyonlari.html 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.