ABD'den Youtube çağrısı

 
 
ABD yönetimi, Twitter’ın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Twitter için alınan mahkeme kararı doğrultusunda Türk hükümetine YouTube yasağını da kaldırma çağrısında bulundu.

ABD yönetimi, uluslararası toplumdan gelen sert eleştirilerin ardından Twitter’ın Anayasa Mahkemesi’nden çıkan karar doğrultusunda tekrar açılmasından memnuniyet duyulduğunu belirterek, Türk hükümetinden Ankara’da yerel mahkeme kararı uyarınca YouTube’a olan erişim yasağını da kaldırmasını istedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi’nin Twittter’a erişim yasağının kaldırılması kararı ve hükümetin de bunu uygulamasıyla ilgili şunları söyledi:

“Karardan memnuniyet duyuyoruz ve Türkiye’deki ifade özgürlüğünü destekliyoruz. Türk hükümetinin dünkü karar uyarınca Twitter’a getirilen yasağı kaldırdığını da biliyoruz. Aynı zamanda, hükümetin YouTube’a erişimi kapatmasına dair Ankara mahkemesinin aldığı kararı da takip ediyoruz. Açıkçası, Türk hükümetine YouTube’u da açma çağrısı yapmaya devam ediyoruz.”

Tolga TANIŞ-Hürriyet

 http://www.yurtgazetesi.com.tr/dunya/abdden-youtube-cagrisi-h50764.html

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.