YSK ANKARA KARARINI VERDİ


YSK, CHP'nin Ankara seçimleri ile ilgili yaptığı itirazı reddetti. Şimdi ise CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yoluna gitmesi bekleniyor.
 


CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, kararla ilgili yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere her yasal yola başvuracaklarını söyleyerek  “Ankara’da oylarımızın takipçisi olacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan; "YSK siyasi etki altında karar verdi" dedi.
30 Mart yerel seçimleri sonrasında Ankara'daki seçimlere ilişkin birçok şaibenin olduğu iddiasıyla CHP, önce ilçe seçim kurullarına ardında Ankara İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtirazının reddedilmesinin ardından CHP Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazını taşıdı.
Sandık tutanakları ve birleştirme tutanakları arasında ciddi farklar olduğunu belirten CHP'liler, Ankara'daki tutanakların yarısına yakınında oynamalar yapıldığını belgeleriyle YSK'ya sundular. Tüm bu itirazlara ve belgelere rağmen YSK, CHP'nin seçime olan itirazını reddetti.
YSK'ın 'red' kararı sonrasında Mansur Yavaş'ın Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi bekleniyor.

http://www.odatv.com/n.php?n=ysk-ankara-kararini-verdi-0904141200

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.