El Kaide arşivi MiT’te

Emniyet İstihbarat'ta 2003 yılından itibaren oluşturulan El Kaide arşivi MİT'e aktarılmış. Örgüte Ocak ayında başlatılan operasyonu durduran MİT'in, Niğde saldırısından 3 gün önce arşive el koyduğu öğrenildi


ARİF GÜNDOĞDU-EMNİYET Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin El Kaide biriminin dağıtılmasının ardından kayıp olduğu ortaya çıkan El Kaide arşivinin, MİT'e aktarıldığı öğrenildi. MİT'in, Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde yol kontrolü yapan jandarmaya Suriye'den gelen El Kaide üyelerinin saldırısından 3 gün önce arşivlere el koyduğu bildirildi.

ÖNCE UZMANLAR DAĞITILDI
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde 2003 yılındaki El Kaide saldırılarından sonra oluşturulan birim, yıllar süren birikimle sahasında uzmanlaştı. El Kaide'nin Türkiye'deki sempatizanları ve bağlantılarını da kayıt altına alan uzman ekip, mahkeme kararıyla yaptığı teknik takip bilgilerini de arşivde topladı.
Ocak ayında Van merkezli olarak başlatılan ve 6 ilde eş zamanlı yapılan El Kaide baskınlarının ardından Emniyet İstihbarat'taki uzman ekip “paralel yapı” iddiasıyla dağıtıldı. Ocak ayında Kilis İHH bürosunun da basıldığı operasyonun, MİT tarafından durdurulduğu iddia edildi.

MİT, EMNİYET İSTİHBARAT'TA
Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili ihbarı soruşturan MİT, 17 Mart'ta Emniyet İstihbarat'a gelerek, El Kaide masasının arşivine el koydu.
Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 3 El Kaide üyesinin güvenlik güçlerine saldırmasından 3 gün önce el konulan arşivde, El Kaide ile ilgili önemli bilgiler yer alıyordu. Örgütün, Türkiye geçmişi yanında, uluslar arası bağlantıları da bu arşivde bulunuyordu.
Arşivde, Türkiye'de bulunan 88 El Kaide üyesinin yanında, Interpol'ün bildirdiği 1470 kişilik El Kaide listesi deyer alıyordu.
Niğde saldırganlarının da, Interpol tarafından bildirilen 1470 kişilik listede yer aldığı, olayın ardından ortaya çıkmıştı.

İTİRAZ EDENLER GİTTİ
MİT'in, Emniyet İstihbarat'taki El Kaide arşivine el koymasına direnen iki uzman müdür de, bir gün sonra görevlerinden alınarak başka birimlere atandı.
Arşive el koyan MİT mensuplarının “Bundan sonra yabancı bağlantıları olan terör örgütleriyle Milli İstihbarat Teşkilatı ilgilenecek. O yüzden Emniyet İstihbarat'ta böyle bir birime gerek yok” dediği de iddia ediliyor.
TBMM gündemine gelen MİT yasa tasarısında “MİT mensupları, tutuklu ve hükümlüler, terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilecek” maddesi de yer alıyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.