Sıra milletin a..’sına mı geldi?


Ko­nu şu:

İs­tan­bu­l’­da­ki Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı­’na 2. pist in­şa edi­le­cek.
Pis­tin bo­yu 3.500 met­re ola­cak, ay­rı­ca 112 met­re yük­sek­li­ğin­de dev bir uçuş kon­trol ku­le­si de dikilecek.
Böy­le­ce ye­ni pis­te, dün­ya­nın en bü­yük uça­ğı sa­yı­lan Air­bus-380’ler bi­le ra­hat­lık­la ine­bi­le­cek.
İha­le be­de­li 2 mil­yar do­la­rı bu­la­ca­ğı öne sü­rü­len pis­tin ya­pım işi­ni, mart ayın­da ön ye­ter­li­lik bel­ge­si su­nan 20 fir­ma ve­ya grup­tan bi­ri üst­le­ne­cek.
Bu amaç­la çok ya­kın­da iha­le­ye çı­kı­la­cak.
* * * *
Ha­tır­la­ya­cak­sı­nız, se­çim­ler ön­ce­sin­de açık­la­nan ses ka­yıt­la­rın­dan bi­ri de bu iha­ley­le il­gi­liy­di.
Ön ye­ter­li­lik bel­ge­si ve­ren grup fir­ma­lar­dan bi­ri olan Cen­giz İn­şa­at’­ın sa­hi­bi Meh­met Cen­giz, o ka­yıt­lar­da bir­lik­te ha­re­ket et­ti­ği mü­te­ah­hit ar­ka­da­şı­na “Sa­bi­ha Gök­çen işi­ni hal­let­tim. Ama yüz­de 10’la!..” di­yor­du.
Ar­dın­dan da “Sı­ra­da 4’lük (4 mil­yar do­lar­lık) bir iş var. Bun­la­ra da ça­lı­şın ta­li­ma­tı ve­ril­di­” di­ye ek­li­yor­du.
Meh­met Cen­giz, Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı­’na in­şa edi­le­cek ye­ni pis­tin iha­le­si­ni ala­bil­mek için ki­me yüz­de 10 ver­di­ği­ni de ha­kim ka­ra­rıy­la din­le­ni­len o te­le­fon gö­rüş­me­sin­de ay­rın­tı­lı bi­çim­de di­le ge­ti­ri­yor­du.
An­lat­tı­ğı­na gö­re 14 Ka­sım 2013 gü­nü es­ki Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Bi­na­li Yıl­dı­rı­m’­la İs­tan­bu­l’­da­ki Kı­yı Em­ni­ye­ti Sos­yal Te­sis­leri­’n­de bu­luş­muş­lar ve ge­ce 23.00’e kadar pist iha­le­si­ni ko­nuş­muş­lar­dı.
Bir­çok pro­je­de or­tak­lık yap­tı­ğı işa­da­mı Ko­lin İn­şa­at’­ın sa­hi­bi Ce­lal Ko­loğ­lu­’na ak­tar­dı­ğı bil­gi­ye gö­re ko­nu­yu o gö­rüş­me­de hal­let­miş­ti.
Pe­ki na­sıl?
Ses ka­yıt­la­rın­da­ki id­di­aya ba­kı­lır­sa “Be­ye­fen­di­” de­di­ği Bi­na­li Yıl­dı­rı­m’­a yüz­de 10 ve­re­rek!
* * * *
Meh­met Cen­giz, ay­nı gün sa­at 14.48’de bu kez, işi bir­lik­te ala­cak­la­rı Li­ma­k’­ın sa­hi­bi Ni­hat Öz­de­mi­r’­i de ara­mış ve ona ge­ce­nin çok gü­zel geç­ti­ği­ni söy­le­miş­ti.
Ay­rı­ca “Şim­di sı­ra­da 4 ci­va­rın­da bir iş­leri var. On­la­rı be­ra­ber ça­lı­şa­ca­ğı­z” di­ye­rek, 4 mil­yar do­lar­lık ye­ni bir işin müj­de­si­ni de ver­miş­ti.
Ha­kim iz­niy­le ya­pı­lan ses kay­dı­nın son bö­lü­mün­de ise Meh­met Cen­giz, “Ak­şam işi bi­tir­dim ama on, on” de­miş, Öz­de­mir “Yüz­de mi, top­lam mı­” di­ye so­run­ca da, o “Yüz­de…” ce­va­bı­nı ver­miş­ti.
Meh­met Cen­giz, ay­nı gün sa­at 17.48’de işa­da­mı Ce­lal Ko­loğ­lu ile bir kez da­ha gö­rüş­müş ve “Biz uğ­raş­tık mı, kar­deş­le­ri­miz için uğ­ra­şı­rız. Yal­nız ken­di­mi­ze, hep ba­na de­ğil. Sen da­ha gö­re­cek­si­n” di­ye övün­müş­tü.
Meh­met Cen­giz ko­nuş­ma­sı­nı ta­ri­he ge­çen şu söz­ler­le nok­ta­la­mış­tı.
“Bu mil­le­tin a…’sı­na ko­ya­ca­ğız sen me­rak et­me!..”
* * * *
“Ha­vuz mü­te­ah­hit­le­ri­” ola­rak anı­lan bu grup, yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nun­dan ay­lar son­ra ya­ni Mart 2014’te, 2 mil­yar do­lar­lık Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı 2. pist iha­le­si için ön ye­ter­li­lik bel­ge­si ve­ren fir­ma­lar ara­sın­da yer al­dı.
Se­çim­ler ka­za­nıl­dı­ğı­na gö­re sı­ra, mil­le­tin a’…sı­na mı gel­di?..

 http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/ugur-dundar/sira-milletin-sina-mi-geldi-481610/

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.