Putin'den çok sert yanıt


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine yaptırım uygulayan ABD ve AB'yle ilgili kararını verdi. Putin, ABD ve AB'ye karşı yaptırıma şimdilik gerek olmadığını ancak Batı'nın bu tavrında ısrarlı olması durumunda karşılık vereceklerini söyledi. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Putin, karşı yaptırıma şimdilik gerek olmadığını ancak Batı'nın bu tavrında ısrarlı olması durumunda karşılık vereceklerini söyledi.

Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi toplantısı için Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Putin, ABD ve AB'nin Ukrayna'ki gelişmelere yönelik Rusya'ya ek yaptırım kararı almasını değerlendirdi.

Putin, "Eğer benzer olaylar devam ederse, biz de Rusya'da enerji alanı başta olmak üzere kilit sektörlerde kimin nasıl çalıştığını düşünmek zorunda kalırız" dedi.

ABD'nin birinci yaptırım paketini "dostça olmayan" ve "Rusya-ABD ilişkilerini sekteye uğratan bir hamle" olarak değerlendirdi. Putin, ikinci yaptırım paketinin nedeni anlamanın ise zor olduğunu vurguladı.

Rus lider, Ukrayna'da yaşananların Rusya ile "hiçbir bağlantısının olmadığını" belirtti. Putin, "Partnerlerimiz Ukrayna krizinin çözümünde güç kullanma senaryosunu seçti ve sonra bunun nereye gittiğinin farkına vardı, şimdi de suçlu arıyorlar. Ama Rusya'nın bununla ilgisi olduğunu söylemek zorundayım" değerlendirmesinde bulundu.

 http://www.ulusalkanal.com.tr/dunya/putinden-cok-sert-yanit-h26962.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.