Erdoğan’dan Anayasa Mahkemesi’ne operasyon sinyali

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partisinin dünkü grup toplantısında Twitter’ın kapatılması kararını iptal eden Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yönelik eleştirileri dikkat çekti. AYM’nin kararına saygı duymadığını bir kez daha tekrarlayan Erdoğan, ‘Tarih sizi affetmez” dedi, hukukun tecelli edeceği günün yakın olduğunu söyledi.
 

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kendilerinin getirdiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Adı üzerinde bireysel başvuru. Eğer siz kalkar bütüncül bir anlam taşıyan, bütüncül bir yasa veya bir orada uygulamayı getirme kararını alacak olursanız, tarih sizi affetmez. Bu aceleci yaklaşım, yanlış bir yaklaşım. Bu kararı siz bir kişi için verebilirsiniz. Bir başka müracaat eden için verebilirsiniz, ama bütünü kapsayacak anlamda bu kararı veremezsiniz. Burada hukuk, hak tecelli etmemiştir. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır.”
‘Elinizdeki bilgileri paylaşın’
Erdoğan konuşmasında, “paralel yapı” diye adlandırdığı F tipi cemaat yapılanmasıyla mücadeleyi sürdüreceklerini de vurguladı. “Paralel yapı”nın kayıtsız para toplamasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık göz yummayacaklarını belirten Erdoğan, bu konuda İsmet İnönü’nün bir sözüyle destek çağrısı yaptı. “Elinizdeki bilgileri lütfen bizlerle paylaşın. Unutmayın, namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça, başarıyı elde edemeyiz” diye seslenen Erdoğan, şunları söyledi: “Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmışlık duygusu içinde olduklarını biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum; bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim, bir gönül insanı, bir hoca değil, bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür. Tabandaki kardeşlerimizin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Sadece onlar değil, bizler de ihanete uğradık. Hz. Yusuf’un hissiyatı neyse biz de oyuz. Sırtımızdan hançerlendik.”
‘Gül ile Köşk’ü görüşmem doğal’
Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalara da değinerek, muhalefet partisi liderlerinin bu konudaki açıklamalarına tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeleri üzerinden kendisini eleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, “Yavru muhalefetin başındaki zat, garip garip şeyler söylüyor. İki kişi kendi arasında oturacakmış, konuşacakmış, şöyle olacakmış, böyle olacakmış... Benim Cumhurbaşkanımızla konuşmak suretiyle, bu konuyu istişare etmemden daha doğal ne olabilir? Bundan niye rahatsız oluyorsun? Millet nasıl karar verirse herkes ona uymak zorunda. Sen de uyacaksın” diye konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz sivil Cumhurbaşkanı istiyoruz’ sözlerine de “Kim olacağı noktasında kararı sen veremezsin. Sen kendi adayını belirlersin veya aday olacaksan seni aday yaparlar” yanıtını verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.