Ukrayna'dan Slavansk'ı ele geçiren Rusya yanlılarına operasyon

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsev Avakov, Slavansk kasabasında Rusya yanlısı göstericilerin dün yönetimi ele geçirmesinin ardından bugün bölgeye Kiev'e bağlı güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldığını açıkladı.



Operasyona ilişkin açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov kasaba girişindeki iki kontrol noktasının Rusya yanlılarından temizlendiğini iddia ederek, “İki taraftan da can kaybı var. Bizden 5 güvenlik görevlisi yaralanırken bir arkadaşımız da hayatını kaybetti. Karşı taraftan imha ettiğimiz terörist sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak geri çekilen teröristler ölenleri de beraberinde götürdükleri için tam sayı veremiyorum” şeklinde konuştu.
(soL-Dış Haberler)Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk kasabasında, Rusya yanlısı protestocuların denetimi ele geçirmesinin ardından bugün, hükümet tarafından “terörle mücadele operasyonu” başlatıldığı açıklandı.
İçişleri Bakanı Arsev Avakov’un Facebook sayfasından paylaştığı mesajda Rusya yanlısı göstericilerin çok sayıda kamu binasını ele geçirdiği kente başlatılan operasyona ülkedeki tüm güvenlik birimlerinin katıldığını belirterek, sivil halktan kasabanın meydanından uzaklaşmalarını, mümkün olduğunca evlerinden çıkmayıp, camlardan uzak durmalarını istedi.
Rus haber ajansı Russia Today'da yer alan habere göre ise, Avokov'un "terörist gruplara karşı tolerans gösterilmeyeceği"açıklamasına karşın operasyona katılan güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açmayı reddetmesi nedeni ile bölgede ciddi bir çatışma yaşanmadı.
Öte yandan Rusya, Kiev yönetimine Rusya yanlısı protestoculara güç kullanmaması konusunda uyarıda bulunarak, protestoculara ateş açılmasının krizin daha da derinleştireceğini kaydetti.
Dün Slavyansk’ta yaşanan olaylarda, önce polis merkezini basan göstericiler ardından diğer kamu binalarına girerek kasabanın denetimini gele geçirmişti.
Kiev'e bağlı birliklerin sabah başlattığı operasyonun hedefinin polis merkezini geri almak olduğu ancak göstericilerin polis merkezi çevresinde barikatlar kurduğu belirtiliyor.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ukraynadan-slavanski-ele-geciren-rusya-yanlilarina-operasyon-haberi-90906

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.