ABD'li o şirket Enerji Bakanlığı'nın hangi listesinde


Başbakan Erdoğan İsrail açılımına gaz vizesi verdi. Aydınlık gazetesi, Enerji Bakanlığı yetkililerinin Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin egemenlik alanını işgal eden Amerikan Noble şirketiyle görüşmelere başladığını yazdı. Temasların ana gündemi, İsrail gazının KKTC'nin münhasır ekonomik alanı üzerinden Türkiye'ye taşınması. Amerikan Noble şirketi Enerji Bakanlığı'nın kara listesinde yer alıyordu.

Başbakan Erdoğan İsrail gazının Türkiye'ye taşınabilmesi için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını çiğneyen Amerikan şirketine vize verdi.

Aydınlık gazetesi Enerji Bakanlığı yetkililerinin Amerikan Noble şirketiyle İsrail gazını Türkiye'ye taşımak için görüşmelere başladığını yazdı. Görüşmelerin ana gündemini İsrail gazının KKTC'nin münhasır ekonomik bölgesi üzerinden Türkiye'ye taşınması. Plana göre bu gaz sonraki aşamlarda Avrupa'ya taşınacak.

İsrail gazı projesinde işlerin düğümlendiği nokta ise Doğu Akdeniz bölgesi. Zira Amerikan Noble şirkeri 2011 yılında Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını çiğnedi. Şirket, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölge olarak tanımladığı bölgelerde sondaj çalışması yürütüyor. ABD ve Kıbrıs Rum Yönetimi Noble Şirketi'ni bu çalışmalarında destekliyor.

2011 yılında doruk noktasına ulaşan münhasır ekonomik bölge krizinde Türkiye bölgeye savaş gemilerini yollamıştı. Kriz sonrasında ise Noble şirketi Türkiye tarafından kara listeye alındı. Son gelişmelerle bu hamleler boşa çıktı. Enerji Bakanlığı yetkilileri geçen aylarda, kara listedeki şirketi resmen muhattap aldı. Bölgede iş yapan Türk enerji şirketlerinin verdiği bilgiye göre görüşmeler olumlu ilerliyor. Türk şirketler de pastadan pay alabilmek için Amerikan Noble'ın içinde yer aldığı konsordiyumla görüşmelere başlamış durumda.

 http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/abdli-o-sirket-enerji-bakanliginin-hangi-listesinde-h26801.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.