Böyle 'destan yazdılar'


Hadımköy'de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan Greif işçilerine, Çevik Kuvvet ekipleri sabah erken saatlerde müdahalede bulundu.

 
Müdahalede 91 kişi gözaltına alındı. Müdahalenin ardından fabrikanın çatısına çıkan 15 işçinin de bekleyişi devam ediyor. Gözaltına alınan işçiler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşçiler daha sonra emniye götürüldü.
Aralarında Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu DİSK yöneticileri de fabrikaya geldi.
GREV NASIL BAŞLAMIŞTI
ABD'li çuval üreticisi Greif Çuval ile DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi sonuçsuz kalınca, Hadımköy’deki fabrikada çalışan 600’e yakın işçi Şubat ayında greve gitmişti. İşçilerin fabrikayı işgalinin ardından Greif önce 135 işçinin iş akdini feshetmiş, daha sonra fabrikayı kapatma kararı almıştı.
Grev 2 aydır devam ediyor.

 http://www.odatv.com/n.php?n=grev-yapan-iscilere-cevik-kuvvet-baskini-1004141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.