TSK'yı kim yıprattı? + VİDEO



Başbakan Tayyip Erdoğan, eleştirilerin odağı haline gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e bu sözlerle sahip çıktı.


Oysa Türk Ordusu ile uğraşan AKP iktidarı... İktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türk Ordusu'na savaş açan AKP Hükümeti döneminde, Şemdinli, Atabeyler, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, 28 Şubat gibi tertiplerin düğmesine basıldı, davalar açıldı.
Bine yakın subay ve astsubay hedef alındı. Komutanlar, AKP iktidarı döneminde terörist, darbeci, casus, fuhuşçu, suikastçı ilan edildi. Erdoğan, davalara delil ürettiklerini de bu sözlerle anlattı.
Başbakan Erdoğan, bu desteğini savcılık rolüne soyunmaya kadar vardırdı.
AKP iktidarı, Türk Ordusu'na karşı Amerika tarafından yürütülen operasyonda rol üstlendi. Davalarla hedef alınan komutanların ortak özellikleri, Türkiye'nin geleceğini Avrasya'da görmek, NATO'dan çıkışı savunmak, Irak'ın kuzeyindeki kukla devlete karşı çıkmak ve Türk Ordusu'nun teknoloji başta olmak üzere her bakımdan milli bir ordu olmasını savunmaktı.
AKP hükümeti, tertipleri, Türk Ordusu'nu yeniden şekillendirmek için kullandı. Yüzlerce başarılı Türk subayının önü, Yüksek Askeri Şûra toplantılarında kesildi.
Türk Ordusu'nun yöneticileri, denileni yaptı, "yargı çözer" açıklamalarıyla subaylarını Beşiktaş yargısına teslim etti.

AKP hükümeti döneminde, Türk Ordusu'nun astsubaydan Genelkurmay Başkanı'na kadar tüm rütbelere haiz komutanları, sanık yapıldı.
İktidar döneminde, Türk Ordusu'nun gizli savaş planları deşifre edildi, hayati önemde belgelerin saklandığı kozmik odalara girildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, AKP iktidarı döneminde hayatın her alanından çekildi. Halk ve orduyu biraraya getiren Garnizon Koşusu bile yasaklandı.
Öyle ki, Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü olarak kutlanan 30 Ağustos bile Cumhurbaşkanlığı'na devredildi. Türk askerinin kendi gününü kutlaması engellendi.
Kuvvet komutanlarının protokoldeki yeri gerilere alındı.
Gelinen noktada, halkta Türk Ordusu'na güven yüzde 96'lardan, yüzde 70'lere düşürüldü.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.