Engin Alan'dan Necdet Özel'e tepki: Donanma'ya ancak İDO'dan kaptan bulursunuz



MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, "Genelkurmay Başkanı'nın 'ben bu görevi kabul ettim, sizin için iyi olacak' diye Balyoz tutuklularını oyaladığı anlaşılıyor. Eğer bu komutanları kandırmadıysa, eğer kendisi kandırıldıysa, anahtarları teslim eder" diyerek Necdet Özel'i istifaya davet etti.


CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir, önceki gün Sincan Cezaevi'ne giderek Engin Alan ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı ziyaret etti.
Suskunluğunu bozdu
Alan, ziyaretten birkaç saat önce Balyoz konusundaki uzun süreli suskunluğunu bozarak, "Tutuklu olan personelimizin ve onların değerli aile bireylerinin acısını ve üzüntüsünü ailemle birlikte hep yüreğimizde hissettiğimizi vurgulamak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ayrımcılık yapma, nifak sokma ve huzur bozmaya yönelik girişimleri kınıyorum" diyen Orgeneral Necdet Özel'e sert yanıt verdi. Alan görüşmede tepkisini şu sözlerde ifade etti:
"Balyoz'un bir kelimesi doğruysa 100 yıl yemeye razıyım. Dinimden milliyetimden vazgeçmeye hazırım. 237 tane Türk subayını koyun gibi boğazladılar. Türk Ordusuna, bizlere düşman ordusu gibi davranıyorlar. Böyle bir ülke olabilir mi? O dönem Harp Akademileri'nde görev yapan herkes tutuklandı. Deniz Harp Akademisi, Hava Harp Akademisi komutanları, yardımcıları, kurmay başkanları hepsi tutuklandı. Bir tek Kara Harp Akademisi Komutanı dışarıda kaldı. O komutan Orgeneral Necdet Özel'dir.
'Nazi mahkemelerinden hukuk beklenmez'
Siyasi davalardan hukuk beklenmez. Sokrates'ten, Galileo'dan Mithat Paşa'dan bu yana Nazi mahkemelerinden bu yana siyasi davalardan hukuk beklenmez. Balyoz kararında hukuk arayanları anlamıyorum. Balyoz davası Hitler'in Nazi mahkemelerinden farksızdır. Yapılan yargılamalar, alınan kararlardan sonra, bu saatten sonra Donanma'ya komuta etmek için ancak İDO'dan (İstanbul Deniz Ototbüsleri )'den kaptan bulabilirler. Deniz Kuvvetleri'nin en başarılı 20 kurmay albayını, geleceğin bütün başarılı komutanlarını tek tek doğradılar. Bu öyle bir komplo ki, Türk askerine fuhuşçu bile dediler. Fuhuş yapan, darbe yapan, terörist konumuna getirdiler. Balyoz kararıyla 300'e yakın vatan evladını diri diri boğdular.
'İstifa onurlu bir davranıştır'
Anamdan milletvekili doğmadım, alın sizin olsun. Orgeneral Necdet Özel, bugünkü (önceki günkü) açıklamasını yapacağına kandırılıp kandırılmadığını açıklasın. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifası onurlu bir davranıştır. Ama Özel'in açıklamaları doğru olmamıştır."

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.