Erdoğan ve Öcalan hangi partide buluştu



BDP'nin önderliğinde çeşitli sol grupların biraraya gelmesiyle kurulan Halkların Demokratik Partisi 1. Olağanüstü Kongresi'ni Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yaptı. Kongreye BDP'den istifa ederek HDP'ye katılan Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel'in yanısıra İstanbul milletvekili bağımsız milletvekili Levent Tüzel de katıldı.


Katılımcıların ellerinde Abdullah Öcalan’ın resminin de yer aldığı, sarı, kırmızı, yeşil flamalar taşırken kongrede, Öcalan’ın mesajı da okundu.
Öcalan’ın kongreye gönderdiği mesajı BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Türkçe olarak okudu. Bu sırada Öcalan’ın fotoğrafları da kongre salonunda bulunan ekranlardan yansıtıldı. Öcalan mesajında, kongreyi kutlayarak, “71 devrimciliği devlete isyan devrimciliğiydi. 40 yıldan sonra devletle müzakere önemlidir. Zira devrimci mücadeleler ancak nitelikli müzakerelerle kalıcı insanlık barışına dönüşebilir ” dedi. Öcalan'ın mesajı sırasında "Selam selam İmralı'ya bin selam" ve "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.
ERDOĞAN'IN MESAJI
Kongrenin sürprizi ise davetli Başbakan Erdoğan'ın kongreye mesaj göndermesi oldu. Başbakan Erdoğan'ın kongreye gönderdiği mesaj şöyle:
"Halkların Demokratik Partisi Olağanüstü Kongresi'nde nazik davetiniz için teşekkür ederim. Kongre çalışmalarının birlik ve beraberlik içinde geçmesi temennisi ile alınan kararların partiniz ve Türk siyasi hayatı için hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcıları selamlıyorum."
GEZİ PARKI ÖZELEŞTİRİSİNDEN SONRA GEZİ SLOGANLARI
Gezi direnişinin sloganları olan "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarının atıldığı kongreye Gezi direnişini "darbeci" olarak nitelendiren bazı BDP milletvekillerinin de katılması dikkat çekti. BDP milletvekili Sırrı Sakık "Bazı kesimler sandıkta yenişemedikleri iktidar partisini acaba farklı alanlarda nasıl devirebiliriz ne yapabiliriz anlayışı içinde oldular. Askerlere davetiye çıkardılar. Biz AK Parti ile çatışırız kavga ederiz ama bunun yolu yöntemi sandıkta hesap görülür" demişti. Mardin Milletvekili Ahmet Türk de "Gezi olaylarının içinde hükümeti yıpratmak isteyenler de olabilir" diyerek eleştirisini dile getirmiş, BDP'nin Gezi direnişine karşı tutumu nedeniyle parti daha sonra özeleştiri vermişti. Bugünkü kongrede Gezi direnişi sloganlarının atılması direnişe mesafeli duran grupların bu duruşlarını değiştirmeleri olarak yorumlandı.
HDP'nin kongre sonucunda Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'yü eşbaşkan seçmesi bekleniyor. Partinin yerel seçim startı anlamına da gelen kongreden Öcalan'ın "Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz" ya da "İslami kongre toplanmalı" gibi önerilerine verilecek yanıt merakla bekleniyor.
KÜRKÇÜ HASTANEYE KALDIRILDI
Halkların Demokratik Partisi 1. Olağanüstü Kongresi'nde bugün divan seçimi ve eş başkan seçimi yapılıyor. Ancak kongrede Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü rahatsızlandı. Salonda rahatsızlanan Kürkçü hastaneye kaldırıldı.
Kürkçü'nün kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
“ANJİYO YAPILACAK"
İstanbul Bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye gelerek Kürkçü'yü ziyaret etti.
Çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Önder, hekimlerin ilk teşhisinin kalp krizi olduğunu söyledi. Kürkçü'ye daha önce stent takıldığını belirten Önder, yeniden anjiyo yapılacağını aktardı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.