Dev Andımız korosu 29 Ekim'de rekor kıracak



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, AKP'nin Andımız'ı kaldırmasına yanıt geliyor. Türkiye Gençlik Birliği dev Andımız korosu oluşturacak. Türkiye'nin bütün illerinde milyonlar meydanlarda Andımız'ı okuyacak


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Türkiye Gençlik Birliği, İstanbul İstiklal Caddesi'nde yüz binlerce yurttaşın katılımıyla dev Andımız Korosu oluşturacak. Ankara Tandoğan da dev koro hazırlığı içinde
AKP'nin sözde "Demokratikleşme Paketi"yle Andımız'ı kaldırılmasına yanıt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verilecek. Türkiye'nin bütün illerinde milyonlar meydanlarda Andımız'ı okuyacak. Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda, İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde ve İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak büyük mitinglerde yüz binlerden oluşan büyük korolar Andımız'ı okuyacak. Türkiye Gençlik Birliği de dev Andımız Korosu oluşturarak yüzbinlerle birlikte Andımız'ı okuma rekoru kıracak.
29 Ekim'deki mitinglerin düzenleme komitesindeki dernek temsilcileri, "Andımız rekorunu kırıyoruz" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili Aydınlık'a konuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Marmara Bölge Temsilcisi Ahmet Metin: "Andımız'ın kaldırılmasını çok doğal karşıladım. İktidardakiler Andımız'da geçen 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' sözlerine inanmadıkları için bunu kaldırdılar. Andımız, ulusal bütünlüğü vurgulamak ve bunu genç beyinlere yerleştirmektir. Okunmasını yasaklayarak 'Milli değiliz, bu ülkeyi parçalayacağız' demek istiyorlar. Biz de 29 Ekim günü, İstiklal'de gençlik kollarımızla ve tüm üyelerimizle andımızı seve seve okuyacağız. İktidar kendi ayağına kurşun sıkıyor."
68'liler Birliği Başkanı Sönmez Targan: "Andımız'ın kaldırılması, siyasi iktidarın siyasi bir yönelişidir. Bunu kabullenmek mümkün değildir. Her şeyin gericileştirildiği bir süreci yaşıyoruz. 29 Ekim günü İstiklal'de hep bir ağızdan andımızın okunacak olması topluımsal bir taleptir. Andımızın kaldırılması, toplumun geniş kesiminde büyük bir tepki uyandırmıştır, bu tepkiye kayıtsız kalınmamalıdır."
TÜMÖD (Tüm Öğretim Üyeleri Derneği) Sözcüsü Doç. Dr. Cüneyt Akalın: "Andımız, milletimizin birliğinin ve yaşama sevincinin simgesidir. Andımız olmadan olmaz. Tekrar okullara girmeli ve çocuklarımıza okutulmalıdır. TGB'nin 29 Ekim'de İstiklal'de gerçekleştireceği bu dev andımız eylemini destekliyorum."
'Devrim geleneğini sürdüreceğiz'
Eğitim İş Sendikası Şube Müdürü Erkan Aksoy: "MEB dört yıl önce Danıştay'a verdiği savunmasında, Andımız'ın herhangi bir etnik kimliği öne çıkartmadığını, tam tersine Türkiye'de yaşayan herkesi eşit oranda kapsayan ve birleştiren ifadelerden oluştuğunu belirtmiş, Danıştay da bu savunmayı kabul etmişti. Üzerinden henüz 4 yıl geçmişken AKP iktidarı Andımız'ı kaldırmıştır. Türkiye'nin 150-200 yıllık bir devrim süreci vardır ve bu süreci yeniden ümmet olmayı önüne koyan iktidar, yok saymaya çalışmaktadır. Fakat ülkemizin bu 150-200 yıllık devrim geleneğini sürdürmeye devam edeceğiz. 29 Ekim'de Türkiye'nin gençleri ve öğretmenleri olarak bir kez daha haykıracağız. Eğitim İş Sendikası olarak oradaki yerimizi alacağız."
TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir: "Andımız Türk milletinin etik değerlerinin sembolüdür. AKP, andımıza vatanımızı ve milletimizi parçalamak için saldırdığı gibi doğruluk, çalışkanlık, vatanseverlik, toplumculuk gibi ortak ahlaki değerlerimizi yok etmek için de kaldırıyor. 29 Ekim'de İstiklal Caddesi'nde dev Andımız Korosu ile ses düzeyi ve kitlesellik açısından rekor kırmaya, tüm halkımızı bekliyoruz."

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.