Direniş şehitlerinin aileleri: Şehitlerimizin hesabını sormaya geliyoruz



Haziran Ayaklanması şehitlerinin aileleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak. Aileler, AKP bayram yasaklarına karşı gençliğin yanında olacaklarını belirtti


Haziran Direnişi sırasında şehit olan gençlerin aileleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda alanlarda olacaklarını açıkladı. İstanbul'dan başlayarak tüm illere dalga dalga yayılan bayram kutlamalarına yönelik çalışmalar devam ederken, Aydınlık'a konuşan direniş şehitlerinin aileleri 'Şehitlerimizin hesabını sormaya geliyoruz' dedi.
'Hükümet bu gençliği asla yıkamayacak'
Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Haziran Direnişi'nde şehit olan gençlerin halk için hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Hükümetin bütün baskılarına karşı gençliğin yılmayacağını vurgulayan Ali Ayvalıtaş, "29 Ekim salı günü genciyle, yaşlısıyla birlikte meydanlarda olacağız. Çocuklarımız yok yere öldürüldü. Onlar halk için can verdiler. Adalet olmayan yerde ne kadar adalet arayabiliriz ki. 'Ben yaparım', 'ben ederim' mantığıyla yaşayan bir hükümet var başımızda. Hükümet ne yaparsa yapsın bu gençliği asla yıkamayacak. Çocuklarımızın yanında bende İstiklal ve diğer meydanlarda olacağım" dedi.
'Gençlik daha da güçlenerek geliyor'
Antakya'daki Cumhuriyet kutlamalarına katılacağını belirten Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşi ve Haziran Direnişi şehitlerinin hesabını sormak için 29 Ekim'de meydanlarda olacağını söyledi. Gençliğin daha da güçlenerek AKP'nin karşısına çıkacağını söyleyen Ağabey Korkmaz, "İnsanlar üzerlerindeki ölü toprağını atmış bir vaziyette artık, onun için bu yıl ki 29 Ekim Cumhuriyet bayramının daha coşkulu olacağından şüphem yok. Eğer ki şiddet kullanırlarsa halkımızdan daha büyük bir tepki alacaklardır ve daha ağır bedeller ödeyeceklerdir. AKP'nin unuttuğu bir şey var ki, o da kaldırmaya çalıştığı Cumhuriyet sayesinde başımızda. Yine unutmamalılardır ki AKP ve polislerin direncini kırmaya çalıştığı bu gençlik daha da güçlenerek geliyor" ifadelerini kullandı.
'Biber gazını biz yiyelim Cumhuriyeti siz kutlayın'
Haziran Direnişi şehitlerinden Ahmet Atakan, geçen yıl Cumhuriyet Bayramı öncesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından "Biber gazını biz yiyelim Cumhuriyeti siz kutlayın" yazılı bir ileti paylaşmıştı. Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan, kardeşinin yazdığı bu cümlenin her şeyi açıklamaya yettiğini söyledi. Süleyman Atakan, "Bir tane Cumhuriyet bayramımız var, onu da tabi ki meydanlar da kutlayacağız. Kardeşim bir komplo süsü verilerek katledildi. Ahmet ve diğer Haziran direnişçilerinin katillerinden hesap soracağız" dedi.


,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.