Binlerce kadın Eskişehir'de 'savaşa hayır' dedi



Binlerce kadının buluştuğu 'Savaşa Hayır' mitinginde Ali İsmail'in öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı. Kadınlar, biz çocuklarımızı Suriye'de kardeşlerini öldürsünler diye büyütmedik' dediler


Eskişehir'de, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) öncülüğünde toplanan kadınlar, "Savaşa hayır" mitingi yaptı. Dün saat 14:00'te Adalar mevkiinden yürüyüşe başlayan kadınlar, sloganlar eşliğinde Ali İsmail Korkmaz'ın öldürüldüğü yere giderek karanfil bıraktılar. 500'e yakın yurttaşla başlayan yürüyüşe yol boyunca halktan alkışlarla destek geldi ve Odunpazarı'daki miting alanına gelindiğinde rakam 10 bine ulaştı. Yürüyüş boyunca, "AKP'den hesabı kadın soracak", "Mehmetçik coniye kalkan olamaz", "Kadınlar yürüyor barış geliyor", "Hükümet istifa Tayyip yüce divana", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Mitinge, İşçi Partisi Öncü Kadın, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Eğitim-İş gibi birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.
Andımızı okudular
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, miting meydanında bir araya gelen binlere andımızı okuttu. CKD Eskişehir Başkanı Nermin Yıldız, mitinge destek veren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini sundu. Yıldız, "Biz analar, çocuklarını Suriyeli kardeşlerini öldürsünler diye büyütmedik" dedi ve "Yurtta barış dünyada barış" sloganı attı. Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş da yürüyüş boyunca kortejin en önünde yer aldı. Miting sırasında kürsüye davet edilen Fadime anne, "Mehmet, 10 yaşında çalışmaya başlamıştı. Küçük emekçimdi o benim. Oğlum hırsız, katil değildi. O, özgür bir ülke istemişti. Diğer yoldaşlarıyla bunun için öldüler" dedi.
'Kadına savaş ilan ettiler'
TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Güldane Pekdoğan ise şöyle konuştu: "Bugün savaş çığırtkanlığı yapan ve ülkelerin bağımsızlığına karşı savaşanlar, kadının özgürlüğüne karşı da savaşmaktadır. AKP iktidarı, kadına topyekün bir savaş ilan etmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet bayramına 2 gün kaldı ve bizler TGB'li kadınlar olarak alanlarda olacağız. Tüm kadınları da alanlarda olmaya davet ediyoruz."
Konuşmaların ardından, İşçi Partisi Öncü Kadın ve TGB'nin oluşturduğu kadın korosu ile Kuvvayi Milliye Destanı'nın 7'inci bapını seslendirdi. Koronun direniş şehitlerini selamlamasından sonra, "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganıyla miting son buldu.
Gizem Değirmenci

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.