Tandoğan'da dev orkestra İstiklal'de Andımız korosu



Milyonlar, Cumhuriyet yıkıcılarına inat, yasaklanan Andımız'ı hep bir ağızdan okuyor. AKP'nin paketine karşı millet kendi paketini açıklıyor. 29 Ekim'in 90. yılında zaman durdu; tüm Türkiye tek yürek alanlara çıkıyor


Kitle örgütleri ve siyasi partiler, Ankara, İstanbul, İzmir ve Malatya başta olmak üzere tüm yurtta "Cumhuriyet için ayağa kalkıyoruz" diyor.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği'nin (TLB) günler öncesinden başladığı 29 Ekim çalışmaları dün gece geç saatlere kadar devam etti. Önlerine büyük hedefler koyan TGB ve TLB üyeleri yüzlerindeki gülümseyi bir an olsun eksiltmeden çalıştı. Aydınlık olarak yakından takip ettiğimiz gençler, görev paylaşımlarından mücadele azimlerine kadar görülmeye değer bir çaba sarfetti.
Marşlar Ankara'yı coşturacak
Tandoğan'da gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlaması için yurttaşlar, bugün saat 9.30'da Güvenpark'ta toplanıyor. Ankara Tandoğan Meydanı'nda ise saat 11.00'da başlayan mitingte sahneye ilkin 150 kişilik dev Atatürk Korosu çıkıyor. 60 kişilik Senfoni Orkestrası'nı Türkiye'nin ilk kadın Orkestra Şefi İnci Özdil yönetiyor. 90 kişilik koro ekibinin başında ise Çiğdem Aytepe var. Tandoğan Meydanı'nda kurulan kürsüde yaklaşık 45 dakika sürecek program İstiklal Marşı'yla başlıyor. İzmir Marşı, Hoş Gelişler ola, Biz Atatürk Gençliğiyiz marşları ile Muammer Sun'un Kurtuluş Savaşı Marşı binlerce kişiyle okunuyor. TGB'liler, meydandaki binalara ODTÜ talanı ve Türk Kürt kardeşliğini anlatan dev pankartlar asıyor.
İstanbul Andımız rekoru kırıyor
İstiklal Caddesi'ndeki TGB kortejinin en önünde 5 metrelik dev bir Atatürk maketi olacak. İstiklal Caddesi'ndeki binalara Silivri Cezaevi'ndeki aydınlar ile Andımız, Bursa Nutku ve Gezi şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar asılıyor. İstanbul'daki etkinlikte en fazla kişiyle Andımız okunma rekoru kırılıyor.
300 devrimci yürüyüşe katılacak
TGB, AKP'nin Demokratikleşme Paketi'ne karşılık 3 metreküp büyüklüğündeki bir paket hazırladı. Gençlerin, paketin içinden çıkaracakları sürprizi ise sır...
"300 devrimci de TGB kortejinde yürüyecek" diyen gençler, devrim tarihimizin lider isimlerinden, 300 kişinin fotoğraflarını yürüyüş boyunca taşıyor. Coşkulu yürüyüş sırasında trampetler de çalınıyor.
TLB, adını ilk kez bu 29 Ekim'de ayrı bir kortejle duyurmaya hazır. Çocuk işçileri unutmayan liselilerin ellerinde tornavidalar ve çekiçler var. Çocuk gelinler için 10 liseli gelinliklerle yürüyor. TLB ayrıca ayrı bir Andımız korteji oluşturarak, Andımız'daki kelimelerin yazılı olduğu dövizler taşıyor.
Hekimler de Tandoğan'da
Ulusal Hekimler Birliği (UHB), tüm hekim ve sağlıkçıları "Cumhuriyet için Ankara buluşması"na çağırdı. UHB Yürütme Kurulu'dan yapılan açıklamada, sağlıkta yıkımın devam ettiği vurgulanarak "Halkımıza ayrılması gereken ekonomik kaynaklar, uluslararası büyük sermayeye peşkeş çekiliyor. Mevcut sistemin değişmesi için yapılacak mücadelenin Cumhuriyet temelinde mevzilenerek başarılabileceğine inanıyoruz" denildi.

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.