Cumhuriyet sanatçılarından 29 Ekim'de meydanlara davet



Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin aydın sanatçıları, 90. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı'nda meydanlarda olacaklarını söylerken, Türkiye'nin yönetim biçiminin de sonsuza kadar Cumhuriyet olacağını belirttiler


Cumhuriyetimiz'in 90. yılını kutlayacağımız 29 Ekim' de halkla beraber meydanlarda olacak sanatçılarımız, Cumhuriyet'in ilelebet yaşayacağını belirtirken, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in çocukları olmaktan gurur duyduklarını söylediler.
Ali Rıza Binboğa: Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğindeki en büyük Türk devrimidir. Cumhuriyetimiz yine devrimciler tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır. O devrimci ruh, Türk halkının karakterinde hep var olmuştur ve var olmayada devam edecektir. Muhteşem Cumhuriyetimizin 90. doğum günü bütün devrimcilere kutlu olsun.
Levent Üzümcü: Bu topraklardaki halkın en büyük kazanımı cumhuriyettir. Herkesin kanıyla ödeyerek kazanılan Cumhuriyet'in kıymetinin bilinmesi dileğiyle Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
Bennu Yıldırımlar: Dile kolay, 90 yıl geçmiş ama aynı tazelikte duygular. Sizce de kutlanmaya değer değil mi? Hep birlikte mutluluk ve gururla hatırladığımız bir günü tekrar tekrar yaşamak dileğiyle. Birlik olmanın gücünü hiç unutmama adına İstiklal Caddesi'ni renklendirelim beraberce.
Engin Altan Düzyatan: Cumhuriyet'in değerinin yani demokrasinin en uygun haliyle yaşanmasını diliyorum. Herkese eşitlik, herkese özgürlük istiyorum. Cumhuriyet'in temel kavramlarına sadakatin olması gerektiğini düşünüyorum.
Haldun Dormen: Cumhuriyetimiz Atatürk'ün izinde, onun dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır, bundan en ufak kuşkum yok. Atatürk'ün yarattığı cumhuriyetin bir çocuğu olmaktan gurur duyuyorum.
Bahadır Baruter: Bir ülkenin yönetim biçimi, o ülkenin egemenlik hakkı halkta olduğunda cumhuriyet, bir kişide olduğunda monarşi, bir grupta olduğunda da oligarşidir. Bugün Türkiye Cumhuriyet'i, Erdoğan monarşisi ve AKP oligarşisi karşısında direniyor. Bu direnişte Cumhuriyet'e hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.
Dilek Türker: Cumhuriyet'ten korkanlar, gerçekten bu ülkeyi sevmeyenlerdir. Kuruluş ve kurtuluş felsefesinden asla vazgeçmeyeceğiz.
Ekrem Ataer: Bütün değerlerimizin üzerine gelindiği ve cumhuriyetle hesaplaşacak kadar aklı başından alınmışların olduğu günlerde bizler Cumhuriyet'i sonuna kadar savunacağız. Onlar Andımız'ı, Hitabe'mizi yarın belki de İstiklal Marşı'mızı almaya kalkışacaklar ama biz 2013'te Andımız'ı, Hitabemiz'i ve İstiklal Marşı'mızı meydanlarda haykıracağız.
Feyza Hepçilingirler: Cumhuriyet'in nasıl sağlam bir temele oturduğunu ve 90 yılda gücünü nasıl pekiştirdiğini bilmeyenlerin onu yıkmaya her çalıştıklarında olduğu gibi hevesleri yine kursaklarında kalacak. Cumhuriyet, şimdiye kadarki en büyük tehdit altında olduğu bu kara dönemden de güçlenerek çıkacaktır.
İbrahim Can: Cumhuriyet'imizin kuruluşu varlığımızın temelidir. Cumhuriyet, milletimizin yuvarlandığı kör kuyulardan çıkışıdır. Büyük bir bağımsızlık savaşı sonunda elde ettiğimiz bu güzel ülkemizin en büyük bayramı kutlu olsun.
Emin Şenyer: Cumhuriyet'in her zaman bekçisiyiz, Atatürk gençliğe emanet ederken genç olarak kavramdan bahsediyordu, herkes bilsin biz her daim genciz.
Güvenç Dağüstün: Tüm kalelerimizin fethedilmeye çalışıldığı on yılı aşkın bir dikta sürecine dur diyecek demok-
ratik örgütlenme ancak bu toprakların tek devrimi Atatürk Devrimi'ni anlamakla mümkün olacaktır. Atatürk'ün yarattığı cumhuriyetin bir çocuğu olmaktan gurur duyuyorum.

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.