'Davutoğlu gelsin El Kaide'yi bizzat savunsun'



CHP milletvekili Hurşit Güneş Adana'da devam eden sarin gazı davası sonrası "Davutoğlu gelsin El-Kaide'yi bizzat savunsun" dedi.


Adana'ya Sarin Gazı davası duruşmasını izlemeye giden Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Güneş yaptığı açıklamada, tam bir yıl önce Hatay'da Apaydın kampında AKP hükümetinin El Kaide bağlantılı El Nusra teröristlerini beslediğini ortaya koyduklarını hatırlatarak, "Daha sonra hükümet baskısıyla Cilvegözü patlamasında görüntüler montajlandığı ortaya çıktı. Reyhanlı bombalamasında da Jandarma istihbaratının El-Kaide'yi işaret eden raporlarını kamuoyu ile paylaşmıştık. BBC'nin, Suriyeli muhaliflerin Türkiye'de nasıl bomba imal ettiklerini anlatan videosunu yayınladık. Başbakan'a, tam bu döneme denk gelen örtülü ödenekteki artışların sebebini sorduk" diye konuştu.
Pentagon'a göre sarin gazı Türkiye'den
Suriye meselesinin bu hükümetin sonunu getireceğini ifade eden Güneş şunları söyledi: "Gelinen noktada artık dünyanın bütün önemli kurumlarında Türkiye'nin Suriye iç savaşındaki politikası eleştiriliyor. Pentagon raporlarında bile katliam yapan El Kaide bağlantılı teröristlerin Türkiye'den lojistik destek sağladığı, sarin gazı gibi kimyasal silahların Türkiye'den sevk edildiği anlatılıyor. Pentagon'un eski kıdemli güvenlik politikası analisti Michael Maloof'un sızdırdığı rapora göre Mart 2013'te sivillere yönelik yapılan kimyasal saldırıda kullanılan sarin gazı Türkiye üzerinden muhaliflere transfer edildi. Pentagon'un bu raporunda; doğrudan yer ve tarih verilerek, Mayıs 2013'te Adana ve Mersin'deki operasyonlarda yakalanan ve bugün davası görülen Suriyeli muhalifler işaret ediliyor. Zaten Adana Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre de operasyonlarda ele geçirilen kimyasal maddelerle sarin gazı imal edilebilmektedir. Ayrıca, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianameye ve tanıklara göre ise; davada tutuklu yargılanan Suriye asıllı Hitam Kassap, El Kaide'ye bağlı Ahrarı Şam örgütü ve El Nusra örgütüyle bağlantılı bir kişi.

Biz de bugün; Pentagon'da bile konuşulan ama Türk medyasının dile getirmediği bu davaya kamuoyunun dikkatini çekmek için buradayız."
'Davutoğlu yargılansın'
HRW raporuna göre bu davada asıl sanık Kassap değil, Erdoğan ve Davutoğlu'dur.
Sayın Davutoğlu istiyorsa önümüzdeki duruşma silahlı terör örgütlerine silah sağlamaya
teşebbüsten yargılananları savunan AKP Yüreğir eski İlçe Başkanı yerine kendisi
avukatlığı üstlenebilir. Davutoğlu cüppeyi giysin gelsin; sanık sandalyesindeki kendi
politikasını, yani kimyasal silah ile binlerce insanı öldüren El Kaide'yi bizzat savunsun..

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.