Hangi ‘God’?



Bölgemizde çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.


Her şey Mısır’da Müslüman Kardeşler - Mursi’nin 3 Temmuz’da devrilmesi ile başladı. Öncesinde Katar’dan bir sinyal gelmişti. Babasına darbe yaparak iktidara gelen Şeyh Hamed, çok tehlikeli başbakanı ve adaşı Hamed ile birlikte, 25 Haziran’da ABD’nin ‘telkinleri‘yle, iktidarı oğlu Temim’e devretmişti.
Daha sonra, Şam’daki kimyasal silah oyunu sergilendi ve ABD-Rusya anlaşması ile bölgede yeni bir süreç başlatıldı. Sürecin amacı; Suriye sorununu barışçıl yöntemlerle çözmek. Ancak, 30 aydır Esad’ı  devirmeye çalışan Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar farklı yol ve yöntemlere başvurarak bu süreci engellemeye çalışıyorlar. Suudi yönetiminin ABD’ye kafa tutma oyunu, bu yol ve yöntemlerden bir tanesidir. Nitekim “ABD ile ilişkilerimizi gözden geçiririz” diyen Suudi Arabistan İstihbarat Şefi Bender, bu tehdidinden sonuç alamayınca, yanına Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri istihbarat şeflerini alarak İsrail’e gider ve ABD’deki Yahudi lobilerinin desteğini ister. Peki kime karşı? Tabii, sözde ortak düşman İran’a karşı. Bunun üzerine, İsrail’in eski Dışişleri Bakanı Livni önceki gün “Biz ve Suudiler İran konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz” dedi. Bununla yetinmeyen Suudi İstihbaratçı Bender, Lübnan’ı karıştırmaya ve orada da bir iç savaş çıkartmaya çalışıyor. Bender Irak’taki Kaide’ye destek vererek, Esad’a yardım eden Başbakan Maliki’yi sıkıştırmaya çalışıyor. Bender, Kaddafi’nin eski istihbarat şefi ve Libya’daki ayaklanmanın ilk günlerinde liderine ihanet ederek Londra’ya kaçan Musa Kusa’yı yanına çağırarak birlikte çalışmaya başladı. Çünkü Kusa da, Bender gibi bu coğrafyanın tüm sırlarını bilir ve her ikisi CIA ve MI6 ‘terbiyesi’ almıştır.
Suudi Arabistan’da ise iktidar savaşı kızışmış durumda ve Bender bu oyunun başoyuncusu.
Tam bu sırada, Bingazi bölgesinde yaşayan Libyalılar bağımsız bir devlet ilan etti. Libya parçalanmanın ve iç savaşın eşiğinde...
Putin ise, çok ilginç ve çok önemli gelişmeler yaşayan Mısır’a gitmeye hazırlanıyor.
ABD tam anlamıyla şaşkın. CIA tüm Avrupalı liderlerin cep telefonlarını dinlemiş. Özel görüntülerini de çekip çekmediği ise henüz belli değil. Rusya’ya sığınan eski CIA ajanı Snowden’da ABD’nin çok önemli sırları var. Belki de bu nedenle, Kerry son anda Lavrov ile Suriye konusunda anlaşmak zorunda kaldı. Bu anlaşma, ABD’nin geleneksel bölgesel müttefiklerini çok kızdırdı ama kızgınlıkları ile kaldılar. Çünkü; Suudi Arabistan ve Katar ve tabii ki Türkiye, ABD’ye karşı hiçbir şey yapamazlar. ABD’yi tehdit eden Suudi Arabistan ve  Katar’da, İncirlik benzeri onlarca Amerikan üssü var. O ülkelerin yönetimleri 50 yıldır Amerikan kölesi, öncesinde de İngilizlerin... Yani, her şeyleri palavra. Tıpkı ‘Arap Baharı’nın tüm ‘gerçekleri’ gibi. Bir düşünün, bu ülkelerin yönetimleri ‘Arap Baharı‘ sürecinde Tunus, Mısır, Libya ve Suriye halklarının ayaklanmasına ve demokrasi taleplerine sahip çıkıp destek veriyor ama kendileri dünyanın en ilkel, çağdışı ve rezil yönetimleri!.. İşin acı gerçeği ise; çağdaş Türk toplumunun ülkesi olan Türkiye’nin hükümeti de bu yönetimlerle el ele verip benzer oyunun içinde...
Bunun karşılığında da hep kan, gözyaşı ve hüsran var.
Örneğin Suriye’de…
Dünyanın dört bir yanından getirilen on binlerce katil bile Suriye’ye yönelik bölgesel ve uluslararası pis oyun için yetmedi. Bu oyun için Hamas’a bile “Şam’dan çık” denildi. Şimdi ise, Hamas perişan bir durumda, Suriye halkına olan vefasızlığının bedelini ödüyor. Mursi’nin yıkılmasından sonra, Hamas yönetimi şimdi kalacak yer bile bulamıyor. Esad ile barışmak için Tahran’a gitmek isteyen Halid Meşal’e İranlılar “Kusura bakma, senin gibi vefasız ve gaddar birini misafir edemyiz” dediler.
Peki, Türkiye ne yapıyor?
Hala Suriye’deki muhaliflere destek veriyor.
Hala dünyadaki Müslüman Kardeşlerin liderliğine oynuyor.
Ruslar ise Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı Suriye ile ilgili Cenevre Konferansı’nı engellemekle suçluyor. ABD mutlak bunun intikamını alır. Bunun farkında olan AKP hemen Bağdat ile diyalog kapılarını açtı. Irak Dışişleri Bakanı Zebari’yi Ankara’da misafir eden ve Maliki’yi Türkiye’ye davet eden AKP, şimdi Bakan Davutoğlu’nu Bağdat’a yolluyor. ‘Şii’ Maliki’nin gönlünü almak için. AKP’ye çok kızgın olan Maliki’nin, barışmanın karşılığında AKP’den ne isteyeceği henüz belli değil. Ama mutlaka “Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve idamla yargılanan terörist Tarık Haşimi’yi bize verin ya da bir daha ülkenizde misafir etmeyin” diyecektir.
AKP için en büyük test budur.
Sırada İran Dışişleri Bakanı Zarif var. O da bu hafta Türkiye’de olacak. Bakalım o ne isteyecek AKP’den, İran ve Suriye adına?
Sırada Amerikalıların istekleri olacak.
Allah beterinden saklasın!
Çünkü böyle bir durumda muskalar ve Suudiler ile Katarlıların dolarları işe yaramaz.
Çünkü o dolarlar Amerikan parası ve üzerinde ‘In God We Trust’ yazıyor.
Acaba hangi ‘God’?..

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.