İstiklal Caddesi kutlamalara hazır



İstanbul, Taksim'i Cumhuriyet heyecanı sardı. İstiklal Caddesi İstanbul Valiliği, 29 Ekim çağrıcı kurumlarına gönderdiği "Kutlama yeri İstiklal Caddesi değildir" tebligatından geri adım atmak zorunda kaldı. Valilik, Cumhuriyet'in 90. yılı için açıkladığı göstermelik kutlama programında İstiklal Caddesi'ne de yer verdi. Beyoğlu, gerçek yurtseverleri bekliyor.


İstanbul'da kutlama yarın saat 14.00'te Taksim Tünel Meydanı'nda başlayacak. İstiklal Caddesi'nde, Tayyip Erdoğan'ın sözde "Demokratikleşme Paketi"yle kaldırdığı Andımız okunacak. 29 Ekim için bir araya gelen siyasal partiler, sendikalar ve kitle örgütleri Andımız okuma rekoru kırılacağını bildirdi. Buluşmada TGB'lilerin çok sayıda sürprizi olacak.
Halk Cumhuriyet Bayramı'nı meydanlarda, sokaklarda coşkuyla kutlamaya hazırlanırken demokratik kitle örgütleri ve milletvekilleri de halkı 29 Ekim'de meydanlara çağırdı
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan:
29 Ekim'de herkes meydanlara. Bütün halkımızı meydanlara çağırıyorum. AKP iktidarı 29 Ekim'de halkın sesini duyacak. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine, kuruluş ilkelerine yaptığı saldırılara karşı halkın tepkisini görecek. AKP iktidarı bir yıldır halka gaz sıkıyor, ama halk geri çekilmiyor. Direniyor. Demokrasileri halkın biçimlendirir. 29 Ekim'de tüm yurtta halkın iradesi görülecek. Halk AKP'yi bir kez daha uyaracak. 'Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkelerine dokunma' diyecek. Eğer iktidar halkın uyarılarına kulak vermezse, gereğini yapmazsa ne yapacağını bilir. Bu halk kurtuluş savaşı vermiş bir halktır. Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi karşıtı bir iktidarı yerle bir eder. Bunu yapacağını da geçtiğimiz dönemde açık ve net bir şekilde göstermiştir. Önümüzde peş peşe seçimler var.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu:
Cumhuriyet özgürlüktür. Buna sahip çıkmak vatan borcudur. Cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyenler milleti hedef olarak görmektedir. Millet olma bilincini, Cumhuriyet Bayramı'nda meydanlara inerek yaşamalıyız. Millet olduğumuzu, anlamayanlara bir kez daha göstermeliyiz. Bunun için bütün milletimizi omuz omuza, yoldaşça Cumhuriyeti kutlamak için meydanlara çağırıyorum. Herkes neredeyse, hangi şehirdeyse Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine oradan sahip çıkmalıdır.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç:
29 Ekim Cumhuriyete sahip çıkmanın bir göstergesi olacak. Hükümet Türkiye Cumhuriyetini yıkmak istiyor. Attığı her adım buna yönelik. O zaman bize düşen görev buna direnmektir. Onun için herkes 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak için meydanlarda olmalıdır. Ben Ankara'da Tandoğan meydanında olacağım. Herkesi oraya çağırıyorum.
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal:
Türkiye Cumhuriyeti 90 yıllık tarihinin en büyük saldırısı altında.Cumhuriyetten rövanş almak adına ülkemizin genleriyle, kimyasıyla oynuyorlar. Bizi birleştiren millet kavramını yok etmek istiyorlar. Mezhepleri, etnik kimlikleri ön plana çıkararak bunu yapıyorlar. Cumhuriyet devrimlerine, bizi birleştiren dilimize, dil devrimine saldırıyorlar. Coğrafi bölgelerin adlarını değiştirerek bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Milli bayramlarımıza saldırarak bizi yok etmeye çalışıyorlar. Ama bu milletin bayramlarını coşkuyla kutlamasına hiç kimse engel olamaz. Nitekim geçen senelerde de gördük ki halk milli bayramlarını yasaklamaya çalışanlara karşı cevabını meydanlarda verdi.
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan:
Geçen yıl sokaklarda barikatların ardında yasaklı milyon kişiydik ki... O gün müdafaa Mecburiyeti size düştü çocuklar. O gün birileri tutmazsanız eğer dilinizi kesecekti belki ama siz haykırmayı tercih ettiniz. İnsanlık onurunuz o gün Ulus'da barikatları yıkıp güzelim bir 29 Ekim gününden güzelim bir hazirana ulaştı. Sormakta haklısınız. Bilmem ki gerçekten sizin gibi en az 3 çocuk istediğinden emin mi bunlar?
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz:
Gençler haziranda cumhuriyete nasıl sahip çıkılacağını göstermiştir. 29 Ekim'de de gençler kararlılıklarını ve iradelerini tekrar ortaya koyacaktır ve hükümete gerekli cevabı verecektir. Sizlere güveniyoruz.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum:
Bu 29 Ekim her zamanki 29 Ekimler kadar önemli ama belkide hepsinden daha önemli. Çünkü 20 yıldır sürdürdükleri cumhuriyeti yıkmaya yönelik karşı devrimlerin sonucunu almaya başladıkları bir döneme denk düşüyor bu 29 Ekim. Orduları hapsedilmiş, yurtseverleri hapsedilmiş, cumhuriyetçileri susturulmaya çalışılan bir dönem bu. Ancak, cumhuriyetin yıkılmayacağını Atatürk cumhuriyetinin her zaman varolacağını gösteren genç nesilleri temsil eden TGB olarak bizleri umutlandırdınız. Bizlere gurur verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyor ve her zaman yanınızda olmaya söz veriyoruz. Bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök:
Andımızın kaldırıldığı, Atatürk resimlerinin yasaklandığı, T.C. ibarelerinin söküldüğü, bayrağımızın suç aleti sayıldığı günümüzde büyük önderin bizlere emaneti olan cumhuriyeti ve devrimleri yeniden kurma mücadelesinde bu yıl 29 Ekim daha da büyük bir anlam kazanmıştır. Geçen yıl Ulus'ta sonlanan ve polis barikatları yıkılarak Anıtkabir'le kucaklaşmayı başaran Türk gençliği bu yılki 29 Ekim'i daha görkemli ve daha azimli kutlamak zorundadır. Herkesi bu ruha ortak olmaya çağırıyorum.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:
29 Ekim cumhuriyet bayramında cumhuriyete Atatürke geleceğe sahip çıkmak için alanlardayız.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir:
Cumhuriyetimizin 90. yılında cumhuriyetin yıkılma ve parçalanma girişimlerine karşı tüm yurtseverler meydanlara çıkmalı ve Cumhuriyet Bayramını kutlamalıdır.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.