ŞEYH TAYYİP PAKETİ



BU DAHA BAŞLANGIÇ: ANA DİLDE EĞİTİM SERBEST, ANDIMIZ YASAK 


Başbakan Erdoğan’ın günlerdir reklamını yaptığı paketten Cumhuriyet düşmanlığı ve PKK’nın talepleri çıktı. Konuşmasının büyük bölümünü halkı ikna etmeye ayıran Erdoğan bunun başlangıç olduğunu belirterek yeni paketler açmaya devam edeceklerini söyledi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan günlerdir reklamını yaptığı paketi açıkladı. Paketten Cumhuriyet düşmanlığı ve PKK’nın talepleri çıktı. Erdoğan bunun daha başlangıç olduğunu belirterek yeni paketleri açmaya devam edeceklerini söyledi.
Erdoğan adına “demokrasi paketi” dediği paketi açıklarken, değişimin önündeki engel olarak 27 Mayıs’ı göstermesi dikkat çekti. Erdoğan’ın konuşmasının büyük bölümünü paketle ilgili olarak halkı ikna etmeye ayırması, “Erdoğan sıkışmış durumda, seçim öncesinde paket ters tepmesin diye çabaladı” şeklinde değerlendirildi.
Önemli bölümü PKK’nın talebi
Pakette yer alan maddelerin önemli bölümünü PKK’nın talepleri oluşturuyor. İmralı, Kandil ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nda BDP’lilerle yapılan toplantılarda varılan anlaşma çerçevesinde hazırlandığı görülüyor. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na isim vererek teşekkür etmesi de bunu doğruluyor.
Cumhuriyete savaş ilanı
Bu arada Erdoğan “paketin arkasının geleceğini” ısrarla tekrarladı. Bu da PKK’ya “merak etmeyin arkası gelecek” mesajı olarak değerlendiriliyor.
Açıklanan pakette “Cumhuriyete savaş ilanı” anlamında maddeler de bulunuyor. Kamuda türban, dini ayinlerin yasaklanmasının kaldırılması, tarikatların yardım toplamasının önündeki engellerin temizlenmesi bu kapsamda değerlendirilen maddelerden.
“Türküm, doğruyum...” diye başlayan ve “Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene” diye biten “Andımız” ın kaldırılması ve anadilde eğitimin önünün açılması, alfabeye yeni harfler ilave edilmesi de aynı kapsamda yapılması planlanan düzenlemeler

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.