AKP’nin akla hayale gelmeyecek seçim hileleri! Türkiye'de sahte seçmen alarmı

AKP’nin İstanbul Sarıyer’deki sahte seçmen planı Türkiye’yi alarma geçirdi. Muhalefet partileri ayağa kalkarken AKP’li belediyelerin seçime gireceği başka bölgelerde sahte seçmen yazdırılıp yazdırılmadığı şüphesi doğdu.

 
Aydınlık gazetesinin “AKP’ liler, Sarıyer’de tek tuşla 504 hayali daire yarattı” haberi gündeme damgasını vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bilgisayar sisteminden, gece yarısı Sarıyer’e tek tuşla 504 hayali daire ve 10 bine yakın sahte üye kaydedilmesi muhalefet partilerini ayağa kaldırdı.
Diğer ilçelerde de benzer sahte seçmen kaydedilip kaydedilmediği araştırılmaya başlandı. Sarıyer’deki Kuran Kursları başta olmak üzere çok sayıda işyerine 10 bin civarında sahte seçmen yerleştirmeye kalkıştığı belgelenen AKP’nin İstanbul’daki diğer belediyeleri de bu yöntemle almak istediği iddia ediliyor.
AKP’nin İstanbul Sarıyer’de seçimleri alabilmek için akla hayale gelmeyecek seçim hilelerine başvurduğunun ortaya çıkması, Türkiye gündeme bomba gibi düştü. Haber sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan haber oldu. AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayarlarından gece yarısı Sarıyer’e 504 hayali daire eklenmesi ve Kuran Kursları da dahil çok sayıda işyerine 10 bin civarında taşıma seçmen yerleştirilmeye çalışıldığının anlaşılması, her kesimde büyük rahatsızlığa neden oldu. Aynı yöntemin İstanbul’daki CHP’li diğer ilçelerde de yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. AKP’nin, Büyükşehir Belediyesi üzerinden CHP’nin zayıf olduğu düşünülen ilçelerine gizlice hayali adresler eklediği ve bu adreslere taşıma usulüyle sahte seçmen yazdırıp yazdırmadığı şüphesi doğdu.
Engellemek için her şeyi yaptılar
AKP’nin seçimlere hile karıştırmaya kalkıştığı ortaya çıkan Sarıyer’in CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç, “CHP evrakları zamanında teslim etmedi’ diyerek Sarıyer’de seçime sokturmak istemediler, ancak bunu başaramayınca bu kez bu kirli oyunlara sarıldılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Sarıyer’de, geçen seçimde oldukları gibi büyük bir siyasi hezimete uğramaktan kurtulamayacaklar” dedi. İstanbul’daki diğer CHP’li belediyelere de aynı şekilde bilgisayar yöntemiyle müdahale edilip edilmediğinin araştırılması gerektiğini de söyleyen Genç, “Sarıyer üzerinde bugüne kadar akla hayale gelmeyecek birçok gizli hesap yapıldı. Amaçları Sarıyer’e hizmet etmek değil, Sarıyer’in rantını elde etmek. Sarıyer halkı bunların kirli oyunlarını çok iyi biliyor ve prim vermiyor” diye konuştu.
‘Bu suçun cezası 5 yıl hapis’
Sarıyer’de yaşanan rezaleti adliyeye taşıyan ve bu olaylara karışanların cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Avukat Necati Yıldırım, şunları söyledi: “Sarıyer’de yaşanan seçmen kütüğüne sahte seçmen kaydı, iddialara göre 10 bin seçmen sayısının üzerinde. Bu sayının bu boyutlara ulaşması, Sarıyer’deki seçimi tümüyle etkilemeye yönelik olduğunu göstermektedir. AKP’ye yakın isimlerin organize ettiği iddia edilen, bu durum Anayasa’nın 67. maddesindeki “Siyasi haklar ve ödevler” başlıklı hükümlere açıkça aykırıdır. Bu suçlara verilecek ceza 5 yıla kadar hapis içermektedir.”
Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında YSK üzerinden polemik konusu olan Sarıyer’de, geçen seçimlerde CHP 10 bin oy farkıyla belediyeyi kazanmıştı. 2009’da MHP’den Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, CHP Adayı Şükrü Genç karşısında 30 bin oy daha az almıştı. AKP 30 Mart seçimlerinde ise büyük bir sürpriz yaparak bu kez parti dışından bir isim olan Sedat Özsoy’u aday gösterdi.
Tek tuşla operasyon nasıl yapıldı?
Yasemin Yenice isimli AKP Büyükşehir Belediyesi çalışanının, 4 Aralık gecesi mesai saati dışında bu sisteme giriş yaparak CHP’li Sarıyer’in sınırlarında bulunan Darüşşafaka Mahallesi’ne toplam 504 daireden oluşan hayali 34 yeni bina eklediği ortaya çıktı.
Tek tuşla 504 daire
1039 bina ve 5057 daire (bağımsız konut) bulunan mahallede, gece yarısı tek tuş darbesiyle bu sayısı 1073 bina ve 5561 daireye çıkarıldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nden özel şifreyle girilen UAVT üzerinden yapılan bu müdahaleyle bir anda Darüşşafaka Mahallesi’ne 34 yeni bina ve 504 daire eklenmiş oldu. Rezaletin ortaya çıkmasından sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç imzasıyla Büyükşehir’e gönderilen yazıda hayali binaların bir an önce sistemden silinmesi ve mahalleye kaydı yapılan hayali 504 dairenin kaydının düzeltilmesi istendi.
Büyükşehir Belediyesi de bu rezaletin fark edilmesi üzerine 504 dairelik 34 binanın kaydını bu kez konut alanı olmaktan çıkarıp inşaat olarak sisteme giriş yaptı. İBB yaptıkları sözde “hata”ya gerekçe olarak da bu bölgede ileride yapılması hayal edilen kentsel dönüşüm kapsamındaki konutları gösterdi. Yani daha yapımı bile gündemde olmayan hayali bir projenin binalarının sisteme erken girildiğini savundu. Ancak gece yarısı sisteme neden girildiği ve tek tuşla böylesi ciddi bir müdahalenin neden yapıldığı akıllara takılırken, bu işlemin ileride sözde bu dairelere yerleştirilecek hayali seçmenlere adres temini için yapıldığı öğrenildi
Bekir Batu
‘AKP’nin seçim hilelerini durduracağız’
AKP’nin Sarıyer’de hayali daire oluşturması ve ilçeye sahte seçmen taşıması tepkilere neden oldu. Aydınlık’ın dün duyurduğu seçim hilesine ilişkin konuşan İşçi Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hakan Ganimgil, “İşçi Partisi olarak bu hileleri durduracağız” dedi.
Hayali daire oluşturulan Sarıyer’in Darüşafaka Mahallesi’nde dün AKP’nin seçim hilesi tartışıldı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Biz bu olay karşısında şoke olduk. Seçim ortamında böyle bir şeyin olması endişe verici. Bu konu çok önemli, Sarıyer’de on bin seçmen seçimin kaderini değiştirir. Böyle bir şeye fırsat verilmemesi, insanların uyanık olması lazım” dedi. İşçi Partisi Sarıyer Belediye Başkan adayı Hakan Ganimgil de, Sarıyer seçimlerinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
‘Yağma talan hız kazandı’
“Çünkü AKP iktidarı önümüzdeki 10 yıllık bir iktidar sürecinin finansmanını 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projelerine bağlamıştır. Bu projeler, AKP’nin önlenemez çöküşünün hızlanmasıyla birlikte buradaki yağma ve talan hız kazanmıştır. AKP’nin bu seçimlerdeki hileleri ve sahtekârlıkları tamamen bu bölgeden doğacak rantın dağıtımını sağlayacak bir yerel yönetime gereksimidir. Bu nedenle Sarıyer ormanlarını hayâsızca yok ettikleri gibi, seçmen kütüklerinde bu tür hileleri yapmaları da onlar için olağandır. Biz İşçi Partisi olarak bu hileleri durdurup orman yıkımına da engel olacağız.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.